Як кількість випитих чашок кави впливає на здоров'я

Як кількість випитих чашок кави впливає на здоров'я
фото ілюстративне, джерело: Открытки

Як з'ясували науковці, кава здатна не лише збадьорити вранці, а й продовжити життя. Але за умови, якщо її пити правильно.

Про це свідчать дослідження, проведені у Національному інституті онкології та Національних інститутах охорони здоров'я США, передає 24 канал.

За словами експертів, від 2 до 4 чашок міцної кави за день автоматично знижує ризики розвитку онкозахворювань аж на 20%. Також зменшується на 20% ймовірність появи діабету другого типу, а робота серця покращується на 5%.

Але такий вплив кава матиме на організм, якщо ви вживаєте чорну каву без вершків, сиропів та цукру – ці додатки нівелюють всю користь від напою. 

Читати також: Кава допомагає схуднути, – дієтологи

Німецькі вчені з Дюссельдорфського університету імені Генріха Гейне додають, що регулярне вживання кави сприяє поліпшенню функцій мітохондрій і захищає клітини серцево-судинної системи від пошкоджень. Для цього необхідно вдень пити до 4 чашок кави.

Вживання 6 чашок кави на день допоможе знизити ймовірність передчасної смерті на 16%. Зі слів вчених, зовсім не має значення – мелена кава, розчинна чи без кофеїну.

Серед тих, хто щодня випиває до 8 чашок, спостерігається зниження ризику смерті на 14%. З цієї причини автори дослідження вважають, що кава має бути внесений до переліку корисних продуктів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 6 липня
Наступна новина Лучанка стала новою ученицею популярного серіалу «Школа»
Останні новини
Схожі новини