Як кобзарі «запалювали» у центрі Луцька. ФОТО

Як кобзарі «запалювали» у центрі Луцька. ФОТО

З нагоди 27-ї річниці Незалежності України на Театральному майдані Луцька відбулася традиційна мистецька акція «Кобзарське віче».

Її організували за підтримки департаменту культури Луцької міської ради, – йдеться на сайті міськради.

Унікальне виконання різноманітних музичних творів продемонстрували лучанам та гостям міста учні музичних шкіл Луцька. Родзинкою цьогорічного проекту «Кобзарське віче» став неймовірний виступ колективу «Шпилясті кобзарі». Молоді, колоритні та завзяті бандуристи у стилі «музичний шарж» виконували авторські пісні, інструментальні твори, cover-версії світових хітів та українських народних пісень у сучасному форматі. Вітаючи мешканців нашого міста із Днем Незалежності України, колектив продемонстрував можливості унікального, саме українського народного інструменту – бандури.

Окрім цього, учасники заходу та усі присутні на Театральному майдані долучилися до Всесвітньої синхронної молитви за Україну, яка відбулася о 18.00 за Київським часом. Під керівництвом військових капеланів Волині усі разом заспівали відомий твір Миколи Лисенка «Боже великий, єдиний, нам Україну храни....», який ще називають духовним гімном України.

Учасники гурту «Шпилясті кобзарі» (керівник Ярослав Джусь) отримали відзнаку за творчу активність і популяризацію кобзарського мистецтва в Україні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Незалежні – це успішні»: працівники «Кромберга» влаштували в Луцьку патріотичну акцію. ФОТО
Наступна новина Українці проти європейців: як у Луцьку змагалися стронгмени. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини