«Незалежні – це успішні»: працівники «Кромберга» влаштували в Луцьку патріотичну акцію. ФОТО

«Незалежні – це успішні»: працівники «Кромберга» влаштували в Луцьку патріотичну акцію. ФОТО

Працівники заводу «Kromberg&Schubert» на День Незалежності біля свого намету у Центральному парку культури та відпочинку зібрали справжній аншлаг. Вони влаштували патріотичну акцію, яка зацікавила лучан. І дорослі, і малі стояли у чергах, аби долучитись до неї.

Умови були надзвичайно прості: відповісти на запитання, які стосувались традицій, історії, географії та культури України. За правильні відповіді учасники вікторини отримували кружки та брелоки із логотипом «Kromberg&Schubert». Малечі необхідно було заспівати пісню чи продекламувати вірш про Україну. За це їх нагороджували смачним імбирним печивом у вигляді карти України.

Крім того, діяла фотозона. Кожен, хто фотографувався біля банера заводу, отримував візитку із QR-кодом сторінки у Facebook, де будуть розміщені усі світлини.

«Ми традиційно на всі свята влаштовуємо фотосесію для лучан. Сьогодні вона відбувається під слоганом «Незалежні – це успішні». Ми справді віримо в те, що незалежні – це успішні, що незалежність розпочинається з праці в своїй країні. Що незалежність – це не якісь пафосні речі, декларовані в офіційних документах, а це щоденні правила, за якими живуть усі шість тисяч працівників нашого колективу. Ми пишаємось ними, бо це саме ті люди, які кожного дня працюючи на своєму робочому місці формують нову незалежну країну. Ми вважаємо, що почати треба зі своєї власної матеріальної та психологічної незалежності, тому незалежні – це успішні», – розповіла PR-менеджер «Kromberg&Schubert» Тетяна Сомова.

Такої ж думки були і чимало учасників акції.

«Кожен може долучитись до розбудови держави будь-яким способом. Хай це буде власний бізнес, чи творчість, чи робота. Це вже здобуток буде», – вважає лучанка Оксана Бутейко

«Дуже добра акція, пізнавальна. Історію треба знати. Трошки знала доця, трохи я. День Незалежності необхідно відзначати, адже треба ворогу показати свою міць. Якщо ми не будемо цього робити, то значить ми чогось боїмося. Сьогодні весь світ бачив, який був парад, і в першу чергу наш загарбник», – розповів учасник АТО Віктор Семенович.

 «Акція насправді дуже потрібна. Мені як історику запитання були легкі, тому що вони розраховані на пересічного громадянина. Але, як на мене, дуже цікаві і пізнавальні запитання. Питання про те, яка називалась найдавніша слов’янська держава, мене відверто змусило задуматись, тому що історики з цього приводу не мають спільної точки зору. Бажано, щоб такі речі не були прив’язані до свят, а проводились і в будні. Вони спонукають людину до вивчення власної історії», – промовив лучанин Мирослав Ватащук.

Керівник відділу з управління персоналом Марина Кущенко розповіла, що підприємство не вперше бере участь у подібних заходах. Наприклад, минулого року на День Незалежності лучанам пропонували виконати операції, які щоденно роблять працівники заводу на лініях виробництва. Той, хто успішно справлявся, отримував приз. Охочих було дуже багато. У подібному форматі «Kromberg&Schubert» представляли і на «ЯрФесті».

Робітники популяризують не тільки працю, а й здоровий спосіб життя. Цього року вони активно долучились до велодня, а незабаром візьмуть участь у напівмарафоні «Dmytruk Luchesk Half Marathon». Ціла команда долатиме відстань 21 кілометр.

«Оскільки ми є підприємство, яке розташоване в Україні, і працюють на ньому українці, ми завжди долучаємось до заходів, які стосуються нашої держави. День Незалежності – це дуже важливе свято для всіх нас, оскільки в нас дуже багато є людей, які зараз на передовій, і їхні родичі у нас теж працюють. Ініціатива така виникла у нашого керівництва. Ми тісно співпрацюємо із Луцькою міською радою, тому завжди відкриті до таких подій і готові зробити внесок, наскільки це можливо. Ми намагаємось зробити події таким чином, щоб це було цікаво. Коли є цікавість у людей, то є активність», - сказала Марина Кущенко.

На її думку, люди, які не перебувають на передовій, повинні також відчувати приналежність до країни, за яку воюють військові в зоні бойових дій, тож правильне відзначення Дня Незалежності – це одна з речей, яка сприятиме цьому.

Крім того, важлива і підтримка бійців. Саме тому на «Kromberg&Schubert» є цілі соціальні проекти, які стосуються не тільки працівників, в чиїх родинах є атовці, а й загалом усіх бійців. Регулярно на передову відправляють посилки та допомагають у закупівлях всього необхідного.

Текст: Наталя ХВЕСИК (Перший)
Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 25 серпня
Наступна новина Як кобзарі «запалювали» у центрі Луцька. ФОТО
Останні новини
Схожі новини