Українці проти європейців: як у Луцьку змагалися стронгмени. ФОТО. ВІДЕО

Українці проти європейців: як у Луцьку змагалися стронгмени. ФОТО. ВІДЕО

Спочатку спека, а потім дощ – у Луцьку попри несприятливу погоду відбулась матчева зустріч стронгменів з п’яти країн.

Змагання провели 24 серпня біля розважального центру «Промінь».

За звання сильніших змагались команди стронгменів збірних України та Європи. У кожній було по чотири учасники. Закордонні гості приїхали з Польщі, Литви, Латвії та Молдови.

Директор «Променя» Дмитро Грелюк привітав присутніх з Днем Незалежності та розповів, що у цей день розважальний центр святкує перший День народження.

«Я хочу сказати дякую від усього нашого колективу, дякую вам, що були з нами цей рік, що нас любите, до нас приходите і свій позитивні моменти в житті проводите разом з нами», – сказав він.

Голова Волинської федерації стронгмену Валерій Пельц побажав усім мирного неба та оптимізму, а командами, щоб перемогла дружба.

Натомість заслужений майстер спорту та головний суддя дійства Василь Вірастюк побажав учасникам чесної та безкомпромісної боротьби.

«Від себе особисто та від суддівської колегії обіцяю чесне та неупереджене суддівство. Наш вид спорту цікавий, тому що спортсмени працюють не тільки силою м’язів, а й головою. Тут потрібно думати. Тому сьогодні може не виграти найсильніша команда, а може виграти команда, яка правильно складе свою тактику, яка приведе її до перемоги», - зауважив силач. 

Опісля пролунав гімн. Хвилиною мовчання вшанували загиблого в зоні бойових дій волинянина Георгія Ольховського. Після цього розпочались змагання.

Стронгмени подолали шість вправ. Після першого етапу в кожній команді поменшало гравців. Двоє спортсменів отримали травми та не могли більше змагатись. Ця вправа складалась із чотирьох етапів: треба було перенести 100-кілограмові мішки та коромисло масою 375 кілограмів на відстань 20 метрів, після цього виконати айсленд кросс та тягу саней.

Далі чоловіки виконували подвійний лог-ліфт, тягу платформи з автомобілем вагою 550 кілограмів, дамбл та прогулянку фермера.

Наостанок відбулося перетягування канату. Стронгмени постійно жартували. Василь Вірастюк також жартома говорив, що був би дуже радий, якби дощ став ще сильнішим. Мовляв, тоді всі побігли б додому і до нього не було б черг, щоб зробити селфі, тож він раніше потрапив би додому.

У проміжках між кожною вправою виступали гімнастки, танцювальні колективи. Крім того, ведучий розігрував подарунки від різних торгових марок, які мають свої «точки» у «Промені».

У підсумку команда українців перемогла команду європейців. Як це було – дивіться у нашому фоторепортажі.

Текст та відео: Наталя ХВЕСИК (Перший)
Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ та Наталя ХВЕСИК (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як кобзарі «запалювали» у центрі Луцька. ФОТО
Наступна новина Низці волинян присвоїли звання «заслужених»
Останні новини
Схожі новини