Як купити автоцивілку через Інтернет всього за 5 хвилин? Покрокова інструкція

Як купити автоцивілку через Інтернет всього за 5 хвилин? Покрокова інструкція

Страхування цивільно-правової відповідальності власників авто (або просто — автоцивілка) є обов’язковим для всіх українських водіїв. Воно компенсує будь-яку шкоду, завдану з вини автомобіліста здоров’ю, життю чи майну третіх осіб. 

Раніше автоцивілку можна було придбати лише в паперовому вигляді. Однак нещодавно в Україні узаконили електронні поліси, чим значно спростили життя водіїв.

Електронна автоцивілка — це аналог звичного всім паперового полісу. Вона має ту ж юридичну силу, що й звичайна. А відрізняється лише тим, що надається страховою компанією в електронному вигляді (у форматі PDF).

В чому ж переваги електронного полісу?

1. Не треба нікуди їхати

Купити електронний поліс можна онлайн всього за 5-7 хвилин. Після оплати документ прийде вам на пошту. Його можна роздрукувати або завантажити та зберігати у своєму смартфоні (як купити — читайте далі).

2. Електронну автоцивілку не потрібно пред’являти патрульним

Вам не доведеться шукати поліс по всьому салону, якщо авто зупинять правоохоронці. Тепер співробітники поліції можуть на місці перевірити наявність автоцивілки на сайті Моторно-транспортного страхового бюро України (МТСБУ) за номером вашої автівки.

3. Електронний поліс не губиться і не псується

Ви не можете втратити електронний поліс, оскільки він збережений в електронному вигляді на вашому смартфоні, а також — у вашій електронній скриньці.

Де можна купити електронну автоцивілку?

Придбати поліс можна за допомогою системи epolicy.com.ua. Цей сайт розробив «Страховий туристичний сервіс» — луцька компанія, яка вже 15 років успішно працює на ринку страхових послуг.

Крок 1. Заходимо на сайт epolicy.com.ua. Натискаємо «Розпочати».

Крок 2. Сервіс перенаправляє нас на сторінку, на якій можна розрахувати вартість автоцивілки для вашого авто. Для цього достатньо ввести номер авто і натиснути «Розрахувати».

Однак якщо транспортний засіб новий, інформації про авто може не бути в державних реєстрах. Тоді тисніть «Розрахувати на калькуляторі». Там вам доведеться самостійно ввести тип транспортного засобу, місто реєстрації та тип реєстрації (постійна реєстрація, тимчасова реєстрація чи тимчасовий в’їзд). Після цього тисніть «Порівняти ціни».

Крок 3. Перед нами відкривається вікно з переліком страхових компаній і вартістю автоцивілки. Одразу можна порівняти і вибрати оптимальний для себе варіант. Натискаємо «Придбати».

Зверніть увагу, що ви можете одразу вибрати суму франшизи, яку готові самостійно компенсувати потерпілій стороні в разі дорожньо-транспортної пригоди. Чим більша сума франшизи, тим менша вартість автоцивілки.

Крок 4. Заповнюємо особисті дані (електронна адреса, прізвище, ім’я, по-батькові, дата народження, ідентифікаційний код, мобільний телефон). Важливо вказати дійсний номер телефону, адже на нього після оплати прийде СМС-повідомлення, яке потрібно буде ввести на сайті epolicy.com.ua.

Далі обираємо документ, який засвідчує вашу особу, вносимо інформацію. Зазначаємо адресу, характеристики авто, приймаємо умови договору публічної оферти і тиснемо «Сплатити».

Крок 5. Здійснюємо оплату. Вводимо банківські реквізити. Натискаємо «Повернутися на сайт». У вікно, що з’явиться на сайті epolicy.com.ua, вводимо код, який прийде на телефон, зазначений під час реєстрації. 

Все, покупка завершена!

Після цього електронна автоцивілка прийде вам на e-mail в форматі PDF.

Перевірити дійсність поліса завжди можна на сайті МТСБУ за ось цим посиланням: https://policy-web.mtsbu.ua/


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 27 серпня
Наступна новина Які посади в парламенті матимуть нардепи з Волині
Останні новини
Схожі новини