Як купувати домени для сайту

Як купувати домени для сайту

Щоб зареєструвати домен, потрібно звернутися до реєстратора або до свого провайдера хостингу. Більшість компаній надає обидві послуги одразу – і розміщення, і адреса для сайту, і можливість швидко прив’язати одне до іншого через панель керування.

Домени – це зрозумілі людині буквенні адреси, що працюють як інтуїтивна заміна адресам з цифр, які мають всі сторінки в інтернеті. Унікальне ім’я сайту поєднується з доменною зоною, і разом вони складають поєднання, що відповідає тільки конкретний інтернет-сторінці.

Як вибрати доменне ім’я

Реєстрація домену починається з вибору імені:

  • короткого;
  • без додаткових значків, цифр, якщо тільки вони не необхідні для впізнаваності проекту;
  • по можливості зі всіма літерами в одному регістрі і одній мовній розкладці.

Все робиться для того, щоб доменне ім’я було легко набрати в адресному рядку по пам’яті і таким чином перейти на сайт. В багатьох випадках обирають назву проекту, що вже існує, або якесь поєднання ключових слів – наприклад, remontv, coffeeshop і так далі.

Потім треба обрати для своєї адреси доменну зону. Це аналогічно звичайній адресі, де крім номеру будинку і вулиці є також місто і країна.

Доменна зона

На початку інтернету доменних зон була дуже обмежена кількість – зокрема всім відомий .com домен призначався для розміщення сайтів комерційного спрямування. Натомість він став популярною доменною зоною, в яку часто ставлять сайти найрізноманітнішої тематики. Досі працюють і інші – .info, .net, урядова .gov, .org, яка призначена для організацій, але в ній розміщують сайти найрізноманітнішого призначення. Ці зони працюють і досі, реєстрація доменного імені в них можлива, проте там лишилося не так багато коротких і вдалих імен в популярних тематиках.

Для того, щоб вирішити цю проблему, були створені нові доменні зони – як латинічні, так і кириличні, де існують імена, що відповідають цілій низці тематик. Тут і хобі, і напрямки бізнесу, і наука, і будівництво, і навіть кольори. Можлива реєстрація доменів, які водночас будуть ключовим словом, що вказує на тематику бізнесу.

Нарешті, існують географічні домени, що відповідають країнам і окремим містам в цих країнах. Український національний домен .ua вимагає зареєстрованої торгової марки. Для тих, хто хотів би завдяки адресі прив’язатись саме до регіону, існує домен .com.ua, який можна реєструвати без будь-яких додаткових документів. Є і географічні зони, що відповідають конкретним містам – lviv.ua, kharkiv.ua.

В яких доменних зонах краще купувати домени:

  • загальні старі доменні зони виглядають респектабельно, але в них важко знайти доменне ім’я, яке було б вільне. Якщо планується придбати домен, що уже існує, на вторинному ринку, потрібна детальна перевірка історії домену, оскільки він міг бути під пошуковими санкціями, а це впливає і на подальше просування;
  • нові тематичні зони підходять майже для всіх проектів, завдяки дуже вузькій тематиці кожного домену. Тут треба просто орієнтуватися на співзвучність;
  • географічні доменні зони добре підходять тоді, коли проект оперує суворо в одному регіоні чи місті. Наприклад, якщо це локальна крамниця, кав’ярня, навчальний заклад. А ось якщо є плани розширюватись, то варто обирати загальнонаціональний домен або інші тематичні імена.

Як замовити

Щоб зареєструвати домен, достатньо звернутися на сайт реєстратора або провайдера хостингу, обрати відповідну вкладку. Більшість компаній дають можливість одразу перевірити домен на зайнятість. Для цього використовують спеціальний пошуковий рядок, в який можна ввести обрану адресу, і система покаже, чи вільний домен, і які є близькі за сенсом адреси в інших доменних зонах.

Якщо обраний домен виявився зайнятим, то почасти в нових зонах є можливість знайти навіть більш вдалі короткі імена, які відповідатимуть спрямуванню проекту навіть краще, ніж початковий варіант.

Далі придбання домену – а насправді його оренда на термін від кількох місяців до року – займає не більше часу, ніж купівля будь-якого товару через інтернет. Достатньо зробити кілька кліків і оплатити замовлення.

На правах реклами*

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сьогодні на Волинь привезуть полеглого Захисника Володимира Ващука
Наступна новина У волинському селі провели в останню земну дорогу Захисника Володимира Сохацького. ФОТО
Останні новини
Схожі новини