Як лісівники Волині започаткували новий тренд в освітній галузі

Як лісівники Волині започаткували новий тренд в освітній галузі

Модерним, креативним та навіть революційно-дієвим назвали Лісівничий молодіжний центр (ЛМЦ) вчителі біології м. Луцька, які 3 червня, провели у Воротнівському лісництві ДП «Ківерцівське ЛГ» виїзний семінар.

Напрямок заходу, що відбувся, ­­– «Моделювання біологічних процесів з використанням STEM – освіти».

Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Учасників семінару привітала Валентина Юхимчук, керівник-координатор роботи Центру. Вона детально ознайомила присутніх із результатами та напрямками діяльності ЛМЦ та планами на майбутнє.

Після того, як доповідачами були висвітлені всі заплановані питання, відбувся круглий стіл «Лісівничий молодіжний центр – унікальна лабораторія природи для моделювання біологічних процесів з використанням STEM – освіти».

Присутні педагоги висловили своє захоплення не тільки мальовничим куточком рідного краю – «Маленькою Швейцарією», але й унікальним еколого-просвітницьким та профорієнтаційним проектом лісівників Волині –  Лісівничим молодіжним центром.

Методист управління освіти Луцької міської ради Леся Сушик наголосила, що значення такого лісівничо-виховного осередку важко переоцінити у системі сучасної екологічної та профорієнтаційної роботи з молоддю. Крім того, це унікально для всієї України.

У рамках семінару було напрацьовано чіткі конкретні кроки співпраці луцьких освітян із лісовою галуззю Волині.

Із Вікіпедії: Що таке STEM-освіта.

Цим терміном традиційно окреслюють підхід до освітнього процесу, відповідно до якого основою набуття знань є проста та доступна візуалізація наукових явищ, що дає змогу легко охопити і здобути знання на основі практики та глибокого розуміння процесів. Акронім STEM був запропонований в 2001 році для позначення революційного тренду в освітній та професійній сферах науковцями.

STEM-освіта не лише спрямовує увагу на природничо-науковий компонент навчання та інноваційні технології, але й активно розвиває творчу складову особистості та критичне мислення.


Читати також: На Волині лісівники встановили дві автозупинки


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку легковик протаранив «швидку». ФОТО
Наступна новина Будете причитати - покладу слухавку: розмова померлої журналістки з диспетчером «швидкої». ОНОВЛЕНО
Останні новини
Схожі новини