Як молоко перетворюється на сир: екскурсія на Рожищенський сирзавод. ФОТО

Як молоко перетворюється на сир: екскурсія на Рожищенський сирзавод. ФОТО
https://www.facebook.com

Величезні чани, холодильне обладнання, буци сиру. Це та інше побачили члени координаційного комітету сприяння зайнятості Рожищенського району, відвідавши ТДВ «Рожищенський сирзавод».

Про екскурсію на підприємство ідеться у Facebook на сторінці Волинського обласного центру зайнятості.

Серед екскурсантів – директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк, очільник Рожищенської районної філії Лариса Вишневська, керівник профільного відділу Оксана Меріда, представники виконавчої влади району та працедавці.

Представник роботодавця Віктор Карпець розповів гостям, як працює підприємство.

«Нині на підприємстві працює 440 людей, а заробітна плата становить понад 8 тисяч гривень. В основному ми експортуємо свою продукцію до Білорусі, Молдови та країн Сходу. Встановили лінію з виготовлення білих сирів, але припинили продукувати плавлені. Ми відкрили цех сушильні сироватки, що дало можливість збільшити обсяги її переробки. Завершуємо монтаж парової котельні. Завдяки встановленню сучасних технологій вдалося зменшити собівартість продукції і водночас збільшити її конкурентоспроможність», – зазначив Віктор Карпець.

Згодом гості побачили деякі етапи перетворення «наживо». Вбравшись у спецодяг, кожен відвідувач на власні очі переконався у дотриманні норм під час виробничого процесу.

Віктор Карпець розповів про рух молока від молоковоза до сиру.

Екскурсанти побачили чани, де в молоко додають відповідні бактерії. За деякий час суміш перемішують і під пресом формують у буци. Після цього сир занурюють для просолення у відповідні ємності.

Важлива особливість сиру – здатність до тривалого зберігання. Тож для цього на підприємстві є відповідні холодильні приміщення. Із них продукт потрапляє в торговельні заклади.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ковельський пологовий отримав обладнання для лікування новонароджених. ФОТО
Наступна новина Волинський шкірвендиспансер хочуть відремонтувати і реформувати
Останні новини
Схожі новини