Як на Волині лікують ВІЛ

Як на Волині лікують ВІЛ
Червона стрічка - символ бороться з ВІЛ/СНІД. Фото - BBC

Станом на 1 грудня 2018 року на Волині виявили 5 тисяч 365 осіб ВІЛ-інфікованих. З них майже 64% отримують антиретровірусну терапію.

Про це головна лікарка закладу Олена Макаренко розповіла під час засідання колегії управління охорони здоров'я Волинської ОДА, повідомляє «Район.Луцьк».

За її словами, хворі, які перебувають на обліку медзакладу, отримують антиретровірусну терапію. 

«У нас в області вперше антиретровірусну терапію впровадили в 2003 році. На той період часу в Україні на АРТ перебувало 49 ВІЛ-позитивних осіб, яких лікували за кошти міжнародних донорських організацій. На Волині АРТ призначили ВІЛ-позитивній дитині з міста Володимира-Волинського. Зараз цій дівчині 17 років, вчиться в ПТУ і добре себе почуває», – зауважила Макаренко.

Окрім того, колегія управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації виявила причини смерті у Волинській області в період з 2014 по 2018 рік, зумовлені СНІДом. 32,4% людей помирає від туберкульозу, від важких бактеріальних пневмоній помирає 18,9% людей, від пневмоцистної пневмонії – 4,05%, від ВІЛ-енцефалопатії – 6,75% та від раку шийки матки – 2,7%.

Також відомо, що найпоширеніший шлях передачі ВІЛ – статевий.

Читати також: На Волині вперше ВІЛ-інфікована мама народила здорове немовля


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку дві «швидкі» застрягли в снігових заметах
Наступна новина На Волині зібрали гостинців для бійців на Сході. ФОТО
Останні новини
Схожі новини