Як обрати смачні та корисні мандарини

Як обрати смачні та корисні мандарини

Мандарини вважаються прекрасним доповненням до здорового харчування, але виробники харчової продукції нерідко йдуть на обман покупця.

Про ризики при покупці мандаринів розповіли на сайті «Країна здоров’я».

Виявляється, через мандарини, особливо привезені здалеку, існує реальний ризик заразитись паразитами. За словами фахівців, на поверхні плодів можуть залишатися сліди личинок середземноморських мух - вживання в їжу таких фруктів легко може викликати отруєння.

"Перед вживанням мандарини обов'язково потрібно мити. На шкірці може перебувати безліч небезпечних речовин. Також необхідно ретельно мити руки після контакту з шкіркою плодів", - застерегли експерти.

Зокрема, для збереження продукції перевізники нерідко покривають фрукти етиленом, а цей хімікат діє при попаданні в організм як токсин і до того ж накопичується в печінці. Зазвичай такі плоди липкі на дотик.

Якщо на шкірці помітний яскравий блиск, є ймовірність, що фрукти обробляли фунгіцидами - речовинами для боротьби з цвіллю. Ці хімікати можуть викликати ниркову недостатність, і особливо сильно шкодять, якщо людина вживає і алкоголь.

Мандарини, які здаються занадто соковитими і зберігають вм'ятини від пальців при натисканні, скоріше за все, були переморожені при зберіганні. Вживати такі фрукти лікарі не радять. Також, за їхніми словами, не потрібно вживати в їжу мандарини з зеленими плямами, адже зазвичай це свідчить про хвороби плодового дерева.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 1 грудня
Наступна новина У Каліфорнії ведмідь зайшов у поліцейський відділок. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини