Як обрати стабілізатор напруги у дім чи квартиру

Як обрати стабілізатор напруги у дім чи квартиру

Житло сучасної людини — це не просто чотири стіни та дах, але й маса різноманітної електроніки. Холодильник, телевізор, комп’ютер, мікрохвильова піч — уявити нормальний побут без усього цього неможливо. А щоб такі прилади слугували якомога довше, власнику слід подбати про їхній захист від стрибків напруги. Розв'язати цю проблему можна за допомогою стабілізатора.

Основні види стабілізаторів

Такі прилади можна поділити на:

  1. Електромеханічні. Плюси — простота конструкції та високий ККД, особливо у випадку заниженої напруги. Головні недоліки зводяться до схильності до механічного зносу та досить великої затримки при перепадах в мережі.
  2. Релейні. Робота приладів контролюється мікропроцесором. Завдяки цьому перемикання обмоток відбувається впродовж 10-20 мс. Така швидкість забезпечує надійний захист техніки. Мінус — ступеневе перемикання, через що в мережі виникають невеликі перепади, які не завдають шкоди приладам, однак викликають миготіння ламп.
  3. Електронні. За перемикання обмоток відповідають електронні ключі. Завдяки цьому стабілізатори працюють безшумно. Відсутність рухомих елементів збільшує строк служби обладнання.
  4. Інверторні. Підходять для приладів без електродвигуна (ПК, телевізори та ін.). Подвійне перетворення напруги гарантує високу якість живлення. Часто містять акумулятор.
  5. Сімісторні. Якісні прилади, котрі вирізняються високою швидкодією та довговічністю.

Для чого потрібен стабілізатор

При купівлі стабілізатора слід відштовхуватись від того, які саме прилади будуть до нього під’єднуватись. Техніка може бути розрахована на:

  • телевізори;
  • комп’ютери;
  • кондиціонери;
  • котли;
  • пральні машини та ін.

Залежно від майбутнього використання, можуть відрізнятись гнізда живлення, потужність та інші параметри.

Оптимальна кількість фаз

Однофазні моделі розраховані на стандарту мережу у 220 В. Якщо вас цікавлять стабілізатори у Львові для приватного будинку чи квартири, то, переважно, достатньо такого приладу. Якщо ж на подвір’ї плануються будівельні роботи, або ви використовуєте різноманітну потужну техніку, як от млин, варто звернути увагу на трифазне обладнання. Втім, тут важливо відштовхуватись від параметрів електрощитка.

На які характеристики варто звернути увагу

Також під час вибору стабілізатора потрібно відштовхуватись від:

  • максимальної потужності — тут варто брати модель із запасом від 20 %;
  • особливостей монтажу — прилади бувають підлоговими, настінними та універсальними;
  • кількості розеток та наявності заземлення;
  • додаткових особливостей — дисплей полегшує процес управління, ручки та колеса спрощують транспортування.

Якісний стабілізатор — це не просто можливість збільшити строк служби електроприладів, але й гарантія того, що в найнеобхідніший момент обладнання не вийде з ладу, адже всі стрибки в мережі будуть нівельовані.

*На правах реклами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку за червень синоптики двічі фіксували температурні максимуми
Наступна новина У Луцьк прибуло 20 тонн медикаментів з Німеччини. ФОТО
Останні новини
Схожі новини