Як під Шацьком поліція зі зброєю і дивним понятим шукала «викрадачів води». Відеорепортаж

Як під Шацьком поліція зі зброєю і дивним понятим шукала «викрадачів води». Відеорепортаж

Поки в обласному центрі Волині точилися війни навколо Центрального ринку, в Шацькому районі розгортався не менш цікавий блокбастер. На територію поблизу села Положеве завітало кілька мікроавтобусів, ущент заповнених силовиками різних підрозділів поліції. У повній екіпіровці, полісмени приїхали перевіряти діяльність місцевих підприємств з вирощування лохини. Мова йде про відкрите раніше провадження, котре мало першопричиною пошуки винуватців в обмілінні Світязя.

Цікавий момент: якщо за гострим конфліктом на луцькому Центральному ринку, де мали місце реальні фізичні сутички і пролилася кров, спостерігали звичайні патрульні, то до рядових слідчих дій на садівничих підприємствах залучили чисельну групу службовців спеціального підрозділу «Корд».

Ми намагались з’ясувати причини такого парадоксу, проте у прес-службі прокуратури області нам відмовились коментувати тему, а в прес-службі обласного управління нацполіції впродовж дня обіцяли вивчити ситуацію, а на час підготовки репортажу повідомили, що вкоментар зможуть надати лише наступного дня..

Не сумніваючись у фаховості волинських правоохоронців, ми змушені припустити, що десь поміж кущами лохини могли дійсно зачаїтись агресивні зловмисники і застосування «Корду» було виправданим.

«Або відкривайте, або примусово відкриємо...»

Працювали правоохоронці паралельно на кількох локаціях, в тому числі – на території товариства з обмеженою відповідальністю «Волинська ягідка». Заявили: працівники підприємства повинні добровільно видати документи і відкрити приміщення. Якщо ж ні – «Корд» зробить це «примусово».

Адвокат підприємства просив слідчого ознайомити його та директора з переліком осіб, які мали намір потрапити на територію «Волинської ягідки». Той відмовив.

Огляд території та приміщень підприємства, до слова, керівництво та працівники якого у жодному проханні правоохоронцям не відмовляли, відбувався під жорстким конвоєм службовців спецпідрозділу КОРД. І це не рахуючи кількох слідчих відділу з особливо тяжких злочинів, інспектора департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування, працівників Департаменту стратегічних розслідувань (яке, до слова, не підпорядковується місцевому управлінню поліції, бо має окрему вертикаль), а ще фахівців екологів та земельників.

Звісно, залучили правоохоронці і понятих, які, до речі, варті окремої уваги. Зважаючи на певні особливості морально-фізіологічного стану, сімейна пара, вочевидь, не мала великого бажання мандрувати гектарами полів. Особливо це стосувалось чоловіка, якого на пів дороги до фінішу слідчих дій, просто волокли полями. А коли прийшов час повертатись – взагалі кудись зник.

Директор ТзОВ «Волинська ягідка» Сергій Маїло каже, що шокований такою ситуацією: 

«Представники, які прибули з поліцією, знаходилися не на місці огляду, а просто ходили по території. Поняті сиділи в інших місцях і при огляді були відсутні. Звісно це дискомфорт для підприємства, адже ми не можемо виконувати свої обов’язки, Нічого не було знайдено, суттєвих порушень немає, тому не розумію дій цих установ до нашого підприємства».

Питанням правомірності слідчих дій, за словами Сергія Маїла, вже займається адвокат підприємства.

Автори: Вікторія ПРИТУЛЮК, Микола ГУСАР (Перший ТВ Луцьк)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Новий рік у чорно-білому стилі. В Сімейній академії «Плай» показали фото з оригінального свята
Наступна новина Біля луцького Старого ринку ріжуть кущі. Підприємці називають це провокацією
Останні новини
Схожі новини