Як потрібно лікувати кашель: 3 поради від спеціалістів

Як потрібно лікувати кашель: 3 поради від спеціалістів
Джерело фото: Salt SPA Planet

Зазвичай кашель є симптомом застуди, або більш серйозних захворювань, тому щодо лікування необхідно проконсультуватись із лікарем.

Втім, є окремі методи, які можна використати, аби швидше позбутись кашлю, повідомляє портал «Ukrhealth».

Отож, перша порада – пийте багато рідини. Потрібно, аби мокрота у бронхах розріджувалась, тоді вона легше виходитиме із дихальних шляхів. Але якщо ми мало п’ємо, в організмі не вистачає рідини і мокрота стає густою. Відхаркувати її складніше, кашель стає болісним, а сама мокрота перетворюється в живильне середовище для бактерій, підвищуючи ризик розвитку ускладнень і бактеріальної інфекції.

Друга порада: з’їжте ложку меду на ніч. Це перевірений засіб, який дійсно допомагає заспокоїти кашель і нормально виспатися. Втім, маленьким дітям (як мінімум до року) мед краще не вживати.

Третя порада: потрібно подбати про те, яким повітрям дихає хвора людина. Якщо в приміщенні багато пилу, занадто задушливо або сухо, то повітря, яке вдихається, буде додатково дратувати слизові. Тож необхідно регулярно провітрювати кімнату, частіше прибирати, винести із кімнати накопичувачі пилу (великі іграшки, килими, тощо).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 22 листопада
Наступна новина Юна Герміона: у США живе двійник Емми Уотсон. ФОТО
Останні новини
Схожі новини