Як позбутися неприємного запаху в холодильнику

Як позбутися неприємного запаху в холодильнику

Холодильник — один із найнеобхідніших у господарстві приладів. Поява сторонніх запахів у ньому вкрай небажана, адже це може зіпсувати якість та смак продуктів. На жаль, від такої проблеми не застраховані навіть дуже відповідальні господині, які ретельно стежать за чистотою. Прості рекомендації допоможуть не лише позбутися неприємного запаху, але й попередити його повторну появу.

Причини виникнення

Основний чинник появи сторонніх запахів у холодильнику — погано упаковані або протерміновані продукти. Маленький шматочок забутої ковбаси, залишки молока, яке скисло в пакеті, їжа, що випадково випала з тарілки, — усе це через деякий час може нагадати про себе смородом.

Найпоширеніші причини появи неприємних запахів із холодильника:

  • засмічення дренажного отвору;
  • часті відключення електроенергії;
  • пошкодження системи циркуляції повітря;
  • брак профілактичного догляду.

Деякі недобросовісні компанії для зменшення собівартості продукції використовують у виробництві матеріали низької якості, які також можуть стати джерелом поганого запаху. Тих, хто не бажає стати жертвою такого обману й не знає, де купити холодильник в Україні найвищої якості, компанія Eldorado.ua запрошує відвідати свій інтернет-магазин. На сайті представлена лише оригінальна техніка надійних та перевірених виробників, якість якої підтверджена відповідними сертифікатами. На всі товари, представлені в каталогах Eldorado.ua, надається гарантія.

Ефективні способи видалення неприємних запахів

Для вирішення цієї проблеми насамперед відключіть холодильник від мережі живлення та розморозьте його, попередньо прибравши всі продукти та полички. Далі необхідно ретельно вимити камери приладу водним розчином аміаку або соди. Для миття можна також використовувати спеціальну побутову хімію. Після цього холодильник обов’язково просушується впродовж 5–6 годин. Якщо навіть після миття в камері залишився неприємний запах, можна скористатись одним із таких перевірених методів:

  • сік лимону — одну столову ложку розчинити в спирті у співвідношенні 1:10 чи у воді (1:2);
  • оцет — з’єднати з водою в рівних пропорціях і протерти утвореним розчином внутрішню поверхню камери;
  • активоване вугілля — подрібнити та залишити в чистому холодильнику на декілька днів.

Для тих користувачів, які не довіряють народним методам, сучасні виробники пропонують безліч різноманітних поглиначів запаху. Це можуть бути пластикові кульки, наповнені силікагелем, мінерально-сольові кристалічні адсорбенти або гелеві поглиначі, виготовлені з використанням натуральних компонентів. Попитом користуються озонові очисники повітря, що працюють від акумулятора. Будь-який із цих варіантів допоможе забути про проблему неприємного запаху у вашому холодильнику.

На правах реклами*


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Нові форс-мажорні обставини, – Волинська ОВА про підтоплення білого будинку Лесі Українки
Наступна новина Аспірантка Лесиного вишу стала аташе у Постійному представництві ООН
Останні новини
Схожі новини