Торти печуть, цукерки – в планах: як працює екс-«Луцьккондитер». ФОТО

Торти печуть, цукерки – в планах: як працює екс-«Луцьккондитер». ФОТО

Колись тут працювала найбільша луцька кондитерська фабрика «Луцьккондитер». Згодом підприємство збанкрутувало, а його приміщення почали перетворюватися на руїни. Тепер виробництво знаменитих солодощів відновлюють. Тепер тут печуть нові торти й короваї під новим брендом.

Зараз на вулиці Володимирській, 57а розташоване підприємство «Вестконд», яке викупило знамениту фабрику «Луцьккондитер» з усіма її боргами. Про відновлення роботи цехів та плани розповідає директор компанії «Вестконд» Олександр Артисюк.

Олександр Артисюк

Куди поділась фабрика «Луцьккондитер»?

Якщо у 2003 році «Луцьккондитер» було потужним виробником, чиї кондитерські вироби вважались візитівкою міста, а до 2017 року воно повністю занепало. З сотень працівників залишилось лише біля сорока, цехи перебували в занедбаному стані, а сама компанія погрузла у боргах.

Читати більше про долю «Луцьккондитер» читайте тут

Тоді про свою готовність викупити фабрику заявила  компанія «Вестконд». І вже тоді, восени 2017-го, почала працювати над відновленням роботи фабрики. 

«У 2018-му році інвестувалися значні суми. Було інвестовано понад 1,2 мільйона у відновлення виробничих процесів - в обладнання, ремонт, робочі місця людям. В обслуговування і підтримання приміщень пішло майже 3,5 мільйона інвестицій з кінця 2017 року», - зазначив директор «Вестконд».  

«Зараз дуже активно займаємося оновленням і реструктуризацією носіїв енергетичного забезпечення. Вже підписані договори і зроблені і проекти з «Волиньобленерго». Зараз тісно співпрацюємо з «Волиньгазом», бо повністю робимо реконструкцію газової системи. Оскільки без енергоносіїв запустити виробництво неможливо», – додав Олександр.

За його словами, є цехи, які наразі неможливо запустити через їх незадовільний стан. Потрібно відновлювати як самі приміщення, так і обладнання.

Що виробляють на підприємстві зараз?

Наразі на підприємстві є близько 40 працівників, включаючи адміністрацію, обслуговуючий персонал і кондитерів.

Зараз відновлений і працює лише один цех - бісквітний. Там виробляють торти, рулети, тістечка, короваї та кекси. Більшість кондитерів працюють там вже не перший рік - роблять це з часів «Луцьккондитеру».

«Ми запросили до нас людей, які працювали з нашими попередниками. Ці люди добре знають свою справу і, враховуючи досвід, виконують її вправно роками. Таких працівників ми заохочуємо як можемо», - сказав Артисюк.

Наразі на підприємстві виготовляють 6 видів тортів: «Жіночі мрії», «Блек Форест», «Волинська казка», «Княжка», «Мокко», «Трюфель». Роблять стільки ж видів вагових тортів. Проте на підприємстві займаються розробкою новинок. Печуть також короваї та торти за індивідуальним замовленням.

Компанія працює за попереднім замовленням.

У планах – виробництво печива і цукерок

У планах компанії - найближчими місяцями запустити роботу роздрібного цеху, де виготовлятимуть цукерки з сухофруктами, із шоколадно-кремовою і молочно-горіховою начинками. Також планують відновити роботу цеху з виготовлення цукрового печива.

«Конкретну дату наразі важко назвати, але плануємо запустити роботу цих цехів за місяць-два, десь навесні. Ми зараз стаємо на ноги, пробуємо піднятися. Розробили вже рецептуру. Хочемо зробити печиво, яке відрізнятиметься від існуючих аналогів на ринку», – пояснив директор компанії.

Продукцію випускають під торговою маркою «Вестконд»

 

На підприємстві печуть торти і короваї на замовлення


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У парламент проходить 6 партій, «Слуга народу» попереду, - опитування
Наступна новина MARUV не поїде на Євробачення
Останні новини
Схожі новини