У парламент проходить 6 партій, «Слуга народу» попереду, - опитування

У парламент проходить 6 партій, «Слуга народу» попереду, - опитування
Верховна Рада України

Якби вибори до парламенту України відбувалися в середині лютого, то до Верховної Ради потрапило б 6 партій, лідирує «Слуга народу», а на межі - «Громадянська позиція», Радикальна партія, Опоблок та «Самопоміч».

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології за 8-20 лютого, – повідомляє Українська правда.

Зокрема, у лідерах дослідження серед українців, які збираються взяти участь у парламентських виборах та точно визначилися з партією, «Слуга народу», яку готові підтримати 22,7% респондентів.

Далі у рейтингу партія Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» - 16,9%, Блок Петра Порошенка «Солідарність» - 16,2%.

У Раді також може опинитися новостворена партія «Опозиційна платформа – «За Життя» з 11,4%.

Можуть побороти п’ятивідсотковий бар’єр «Громадянська позиція» кандидата у президенти Анатолія Гриценка з результатом у 6%, а також радикальна партія Олега Ляшка з 5,7%.

Також, з урахуванням похибки 1,4%, мають шанс потрапити у Верховну Раду і «Опозиційний блок» з результатом 4% і партія «Об’єднання «Самопоміч» з 3,7%.

Водночас, у Раду не проходять партії «Блок Святослава Вакарчука» з 2,3%, Всеукраїнське об’єднання «Свобода» -  1,7%, «Наші» - 1,5%, «Народний фронт» -  1,4%, «Основа» -  0,9%, «Відродження» - 0,8%, «УКРОП» -  0,7%

Крім того майже третина опитуваних – 32,9% заявила, що не визначилася з партією, яку бажає підтримати.

Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Дослідження проводилося з 8 по 20 лютого 2019 року. Було опитано 2042 респондентів старше 18 років у всіх регіонах України крім АР Крим.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Мене теж кликали в Росію, але...» – Галина Конах про MARUV і Євробачення
Наступна новина Торти печуть, цукерки – в планах: як працює екс-«Луцьккондитер». ФОТО
Останні новини
Схожі новини