Як працюють луцькі ринки в «червоній» зоні

Як працюють луцькі ринки в «червоній» зоні
Фото Суспільне.Волинь

У Луцьку станом на 9 листопада ринки працюють з обмеженнями, котрі встановлені у "червоній" зоні карантину. Доступ до продовольчих ринків відкритий повністю, а от непродовольчі – з обмеженнями.

Про це розповів Суспільному начальник управління Головного управління Держпродспоживслужби Волині Назар Орел.

Купувати та продавати товари на непродовольчих ринках можна лише за наявності відповідних медичних документів: "зеленого" сертифіката, негативного ПЛР-тесту чи експрес-тесту або довідки про те, що людина перехворіла на COVID-19.

Підприємці, які торгують продуктами, наразі працюють без обмежень, – розповів завідувач Центрального ринку Андрій Лисовець. Каже: документи про вакцинацію тут ні в кого не перевіряють.

"Працює тільки продовольча група в основному, а з промислової групи 15 %. На всіх входах в ринок стоять наші працівники та інформують усіх про дотримання санітарних умов", – зазначив завідувач ринку.

Вхід до рядів із промисловим крамом зачинений. Тут працюють лише ті, хто отримав повний курс вакцинації.

Читайте також: Продавчиня з луцького ринку допомагає жителям далеких сіл. Привозить їжу та одяг

Як розповіла Суспільному підприємиця Оксана Мельничук, покупців стало значно менше: "Вчора була вихідна, сьогодні перший робочий день у червоній зоні. Покупців значно стало менше. Зараз 11:00 і можна сказати, що немає кому продавати". 

На Північному ринку в Луцьку зібралися підприємці, які торгують промисловими товарами. Зі слів підприємиці Тетяни Кісаревич, дирекція ринку змушує продавців перевіряти сертифікати про вакцинацію у покупців: "І що мені робити? Битися з людиною чи як? А нам сказали, як що зайде перевірка, а в нас клієнт без цього папірця – штраф 34 тисячі".

На ринку відкритий лише один із шести входів, – зазначила підприємиця Лариса Гребень. З її слів, п'ять входів закрили без попередження.

"Людей немає, тому що одні ворота. Я оренду плачу, податки плачу, я – вакцинована. Чому маю сидіти з закритими воротами?" – говорить жінка.

Робота продуктових ринків в "червоній зоні" дозволена без жодних обмежень, а промисловими товарами торгують з умовами, – повідомив начальник управління Головного управління Держпродспоживслужби в області Назар Орел.

"Обмеження не застосовуються в разі, якщо у всіх учасників, працівників і відвідувачів, наявні документи, що підтверджують повний курс вакцинації або негативний результат методом ПЛР-тестування, або експрес-тестування на визначення антигену, або довідки про одужання", – говорить Назар Орел. З його слів, перевіряти сертифікат про вакцинацію або інші можливі документи повинні правоохоронці, а не продавці ринку.

Наразі працівники Держпродспоживслужби області спільно з поліцейськими перевіряють заклади торгівлі та ринки. Зі слів Назара Орла, порушень роботи у зв’язку з відсутністю документів, за першу добу введення "червоної" карантинної зони на Волині, не виявили.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанин вже вдруге став чемпіоном світу з джиу-джитсу
Наступна новина На Волинь знову приїхала вакцина Moderna від коронавірусу
Останні новини
Схожі новини