Як правильно вибрати професію? 6 можливостей від Волинського центру зайнятості

Як правильно вибрати професію? 6 можливостей від Волинського центру зайнятості

Правильно вибрати професію – це, як мінімум, не зіпсувати життя.

Робота займає суттєву частину свідомого життя і витрачати цей час на те, що не подобається робити – нерозумно. Тому про важливість вибору майбутньої кар’єри потрібно говорити з дітьми іще змалечку.

Про те, яку профорієнтаційну роботу проводить із учнями та студентами Волинський центр зайнятості, розповів директор Роман Романюк.

«Інструменти, які пропонує Волинський центр занятості – це «золотий ключик» для правильного рішення при виборі професії. Не спираючись на поради батьків чи друзів, а щоб зробити свій власний вибір», – зауважив він.

Ми записали основні можливості, які пропонує Центр зайнятості, аби допомогти зробити правильний вибір професії.

1. Онлайн тестування

Для визначення професійних напрямків, які найбільш підходять тій чи іншій людині, можна пройти безкоштовне онлайн-тестування «Моя професія: консультаційна мережа».

Станом на кінець травня такою послугою скористалося 1564 осіб.

2. Профорієнтаційні квести «Твій вибір» та «Зроби себе сам»

Головне завдання квесту «Твій вибір», які проводять серед учнів 9-11 класів – показати, що вибір професії має бути свідомим і розширити уявлення школярів про професії.

Квест «Зроби себе сам або Твій шлях до успіху!» проводять для учнів профтехучилищ. Його мета – навчити, як презентувати себе перед роботодавцем, як вести дискусію тощо.

Цього року Центр зайнятості провів 391 квест «Твій вибір» для 11,5 тисяч школярів та 98 квестів «Зроби себе сам» для 2937 студентів.

3. Екскурсії на підприємства

Для того, щоб школярі та студенти мали практичне уявлення про різні професії, Центр зайнятості проводить екскурсії в промислові, торгові, медичні заклади.

Протягом 2019 року провели 26 екскурсій для 583 школярів.

4. Центри кар’єри

В профтехучилищах та вищих навчальних закладах працюють Центри кар’єри. Це – платформи, які допомагають студентам зорієнтуватися на ринку праці, зрозуміти, які є вакансії, а також правильно підготуватися до спілкування із роботодавцями.

На Волині працює 32 Центри кар’єри при всіх навчальних закладах.

5. База вакансій

Центр зайнятості надає інформацію про реальний стан справ на ринку праці, про найбільш затребувані професії, можливості відкрити свою справу.

З січня 2019 року фахівці Центру зайнятості провели 174 заходи для 4733 студентів.

6. Масові заходи

Центр зайнятості часто проводить масові заходи для популяризації актуальних професій. Наприклад, 17 квітня відбувся квест «Подорож до міста залізничників» у Ковелі, 16-17 травня – Фестиваль науки «Яр Фест» у Луцьку, 17 травня – профорієнтаційний захід для школярів Любомльського району «Світ професій», 27 травня – «Місто професій» у Любешові, 30 травня – Свято професійно-технічної освіти Волині у центрі Луцька.

Під час кожного із таких заходів можна отримати важливу інформацію про різноманітні професії та можливості ринку праці.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 8 способів повідомити показання лічильника у «Волиньгаз»
Наступна новина Фонд Палиці дасть 1 млн гривень на перинатальний центр
Останні новини
Схожі новини