Як правильно вибрати запчастини: поради фахівців

Як правильно вибрати запчастини: поради фахівців
Фото ілюстративне

При виборі автозапчастин необхідно враховувати їх розподіл на оригінальні, неоригінальні і б/в. За посиланням  https://kitaec.ua/zaz/ ви знайдете деталі для ЗАЗ Віда та інших автомобілів.

Різниця між оригінальними та неоригінальними автозапчастинами

Оригінальні автодеталі виготовляються на заводах автовиробників або компаній-партнерів. Вони піддаються всім необхідним випробуванням і нічим не відрізняються від "рідних" запчастин. Серед переваг оригінальних запчастин - висока надійність, тривалий термін експлуатації, висока якість і ефективний захист від підробки.

Однак вони коштують дорого, а в разі відсутності потрібної запчастини на складі покупцеві доводиться довго чекати її доставки. Простіше за все підібрати оригінальну запчастину за номером або VIN-кодом авто.


Неоригінальні автозапчастини виготовляються підприємствами, у яких немає ліцензії автовиробника на їх виробництво. Характеристики неоригінальних автозапчастин майже не відрізняються від характеристик оригінальних виробів.

Серед переваг неоригінальних запчастин слід зазначити доступну вартість, високу якість і великий вибір виробників.

Серед недоліків даних виробів - висока ймовірність покупки браку або підробки, ймовірність припинення гарантійного обслуговування при їх установці на авто, а також невідповідність унікальних номерів номерам ліцензійних аналогів, вказуються в каталогах.

Способи пошуку неоригінальних автодеталей не мають майже ніяких відмінностей від пошуку оригінальних автозапчастин. Для убезпечення від ймовірності покупки бракованого виробу слід знайти надійного продавця.

При пошуку за номером варто враховувати, що артикули оригінальних і неоригінальних запчастин можуть відрізнятися.

Старі автодеталі продають компанії, що спеціалізуються на скуповуванні неробочих машин. Їх повністю розбирають, і автозапчастини з малим ступенем зносу відправляють у роздрібний продаж і автосервіси. До переваг старих автозапчастин належать - доступна вартість, можливість підбору відповідних деталей до старих моделей авто, а також оперативність доставки. Основним недоліком б/в автодеталей є низька надійність, обумовлена тим, що ступінь зносу таких виробів найчастіше точно визначити не можна.

Автозапчастини, від яких залежить надійність функціонування транспортного засобу (наприклад, деталі двигуна або підвіски), бажано купувати у ліцензованих офіційних партнерів автовиробників, наприклад, на сайті https://kitaec.ua.
Але при покупці менш важливих запчастин (наприклад, кузовних деталей) можна заощадити шляхом придбання неоригінальних або вживаних виробів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі Колодяжне руйнується будинок Лесі Українки. Коли буде реконструкція?
Наступна новина Волинським лікарням виділять 52 мільйони для боротьби з COVID-19. Як їх розподілять
Останні новини
Схожі новини