Як стати офіційним власником свого авто: поради від менеджера WEST AUTO HUB

Як стати офіційним власником свого авто: поради від менеджера WEST AUTO HUB

Їздити автівкою по дорученню – ось проблема багатьох автомобілістів, які купували машину через так званих «рішал». Чому так склалось? Бо по законодавству вони не мали права продавати авто. Тож знайшли вихід – продавати за дорученням.

У таких випадках власнику автомобіля доводилось чекати рік, щоб перереєструвати його на себе. Втім, не так давно прийняли закон, який зняв усі обмеження. І не потрібно чекати рік, аби перереєструвати на себе свою ж автівку – зробити це можна просто зараз!

Все, що потрібно - це знайти того, хто може надати ці послуги, і обов’язково зробити це надійно та якісно. Зокрема, допомогу у перереєстрації авто може надати компанія WEST AUTO HUB.

Законодавчі нюанси

Раніше, згідно з законом, той, хто купив транспортний засіб, не мав права перереєструвати його протягом року. Йдеться саме про календарний рік. Люди знайшли інший варіант – купували авто за дорученнями. Чимало таких власників автівок досі чекають, коли пройде час і можна буде перереєструвати машину на себе. 

Серйозний мінус купівлі авто за дорученням є у тому, що покупець не є повноцінним власником автівки. Зокрема, є чимало ситуацій, за яких машину можуть просто конфіскувати, наприклад, якщо попередній власник має штрафи або ж несплачену позику з банку.

Втім, декілька місяців тому ця ситуація змінилась і більше чекати рік, щоб перереєструвати авто не себе, не потрібно. 25 листопада минулого року набрав чинності закон, згідно з яким власник транспортного засобу, який до цього часу їздить за дорученням, може перереєструвати машину на своє ім’я. Потрібно лише знайти компанію, яка допоможе вам у цьому.

Зокрема, можна звернутись у компанію WEST AUTO HUB, де спеціалісти допоможуть вирішити ваше питання. 

Які документи треба для перереєстрації автомобіля

«Якщо ви хочете перереєструвати автівку, то це буде трішки відрізнятись від процедури першої реєстрації. Хоча, майже ті ж самі документи потрібно мати з собою. Також є нюанси, які потребують уточнення. Йдеться, наприклад, про те, який транспортний засіб буде перереєстровуватись (вантажний або легковий), скільки людей записані в довіреності. Відштовхуючись від цього, можна визначити, які документи треба буде подавати», - каже менеджерка WEST AUTO HUB Наталія Бахал.

За її словами, у компанії беруть оригінали, роблять з них копії, а тоді повертають клієнтам. Працівники компанії повинні проводити таку перевірку. Попереднього власника автівки перевіряють на арешти, несплачені штрафи. До слова, до перереєстрації необхідно сплатити всі штрафи.

Для того, аби перереєструвати машину, треба мати з собою такі документи:

  • паспорти власників;
  • техпаспорт автомобіля;
  • оригінал довіреності.

«Якщо у довіреності є лише один власник, тоді з перереєстрацією автівки буде складніше. У власника авто повинен бути зв’язок із попереднім власником транспортного засобу, оскільки неможливо перереєструвати автівку самому на себе. Власне, з цієї причини у довіреності вказані завжди два власники, і дуже часто це подружжя. В такому випадку можна зареєструвати машину одне на одного, а попереднього власника машини більше не чіпати», – пояснює менеджерка.

Читати також: Як легко купити автомобіль за кордоном: інноваційні рішення компанії WEST AUTO HUB

Для перереєстрації як легкового, так і вантажного транспортного засобу потрібні аналогічні документи. Не забудьте також договір купівлі-продажу. Договір необхідний також у випадку, якщо власник продає другу автівку протягом року.

До слова, якщо ви перереєстровуватимете другу автівку протягом року, треба буде заплатити податок у розмірі 6,5% від вартості авто.

Також пам’ятайте, що під час перереєстрації ви повинні показати авто експертами. Вони оглянуть зовнішній стан машини, а також звіряться з документами. 

Щоб дізнатись більше про перереєстрацію автомобіля, звертайтесь до менеджерів WEST AUTO HUB за телефоном: 0 800 21 20 30.

WEST AUTO HUB знаходиться за адресою: Луцький район, село Струмівка, вулиця Рівненська, 74.

Сайт: https://westautohub.com/ua


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 20 березня
Наступна новина У Луцьку на Ковельській «взялися» за тротуари. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини