Як у луцькому костелі святкують Різдво.ФОТО

Як у луцькому костелі святкують Різдво.ФОТО

Вперше за роки незалежності в Україні 25 грудня - вихідний. Цього дня римо-католики, частина греко-католиків і деякі православні святкують Різдво.

Близько тисячі волинських католиків зібралось в костелі Петра і Павла. Різдвяна меса розпочалась рівно о 10:00 і тривала дві години.

В традиції католиків існує три меси для святкування Різдва, тоді як у православних лише одна. Перша, ввечері 24 грудня, символізує єдність Отця і Сина. Друга, на якій і побували журналісти Першого, символізує час появи на світ нового життя з утроби матері. Третя ж, яка відбудеться цього ж дня має донести символ народження Ісуса у серця всіх віруючих.

Прихожани зачитували псалми різними мовами, зокрема українською, російською, польською і англійською. Всі вони вказували за кого або що треба зараз помолитися, наприклад, мир в Україні і свою родину.

Проповідь зачитувалась українською і польською мовами. Другою було читання з Нового Завіту, а першою відбувалось читання Євангеліє.

Під час проповіді католицький священник згадував і про невдалий замах на папу Іоанна ||, і про те, які дива робить віра, про сучасний атеїзм і необхідність навернення людей у віру.

До костелу також прийшли й високопосадовці. Так, наприклад, Володимир Гунчик привітав всіх з цим великим святом і побажав миру й добра в державі.

Окрім нього службу відвідав польський консул Вєслав Мазур і в.о. Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Після причастя усіх вірян було запрошено на наступні служби, зокрема ту, що відбудеться 31 грудня о 23:00.

Вкінці служби всіх прихожан чекав Вертеп від дітей і молоді.

 

 

 

Текст: Юлія КНИШ

Фото: Роман Домбровський


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Різдвяна літургія у Кафедральному костелі Святих Апостолів Петра і Павла. ВІДЕО
Наступна новина Дідусь Санта з Фінляндії переселився на Волинь
Останні новини
Схожі новини