Дідусь Санта з Фінляндії переселився на Волинь

Дідусь Санта з Фінляндії переселився на Волинь

Два місяці тому у Воротнівському ботанічному заказнику, що знаходиться у підпорядкуванні Ківерцівського лісгоспу, відкрили перший в Україні “Лісівничий молодіжний центр”.

Для цього попередньо відремонтували всі будівлі і привели у належний стан саму територію. З першого дня тут запрацювали “Школа майбутнього лісу”, “Школа рибалки”, “Школа лісового дизайнера”, “Школа мисливця”, “Шкільна майстерня”.

Тут проводять практичні заняття для учнів шкільних лісництв з усієї області. А нині, у період новорічно-різдвяних свят, лісівники долучились до організації благодійних заходів для дітей соціально вразливих категорій. Зокрема, днями тут запрацювала резиденція Санти.

“Ідея відкрити на базі Воротнівського заказника штаб-квартиру доброго різдвяного дідуся виникла у нашого начальника управління Олександра Кватирка, --розповідає Віталій Каращук, директор Ківерцівського лісгоспу. -- Раніше в області нічого подібного ніколи не було. Ми все зробили для того, аби діти почувались справді, як у казці.

Встановили на території ялинку, прибрали її іграшками та гірляндами. Облаштували в одному з наших дерев’яних будинків резиденцію дідуся Санти. До слова, вона діятиме лише для дітей пільгових категорій”.

Першими побували в резиденції Санти-Клауса діти учасників АТО. Щоправда, погода того дня була зовсім не зимовою, а термометр показував майже 10 градусів тепла. Однак організатори свята та аніматори, що виконували ролі Санти та ельфів, все зробили для того, аби підняти дітям настрій.

Танці, ігри, конкурси та розваги- ось що чекало дітлахів біля ялинки у Воротневі. Спочатку вони веселились досхочу разом з ельфами на вулиці, потім їх запросили у будиночок Санти. Кожному запропонували написати дідусеві листа, в якому вказати або намалювати своє бажання.

“Я зобразила тут лялечку”, -каже трирічна Софійка.

“А я написав, що хочу нового рюкзака”,- говорить 9-річний Влад Селіванов.

“А моє бажання — секрет”,- усміхається 10-річний Рома Соніч.

Звісно ж, не обійшлося без фотосесії з Сантою і обов’язкової частини свята — вручення подарунків.

“Тут дуже гарно, -каже Ірина Чирко, дружина учасника АТО, мама дворічної Єви. - Мальовничі краєвиди, чисте повітря. Діти пізнають природу. До них стільки уваги, а казкові ельфи — просто неймовірні”.

“ Такі заходи дуже потрібні, -приєднується до розмови Павло Ковальський зі Спілки воїнів АТО Волині. -- У першу чергу це морально-психологічна підтримка сімей бійців АТО. Дуже радує те, що наші лісівники проявили таку ініціативу. Чудова природа, ігри, розваги, казкові персонажі, подарунки — організація свята на найвищому рівні.”.

“Ми вже вдруге привезли сюди дітей пільгових категорій, --зауважує Юлія Євпак, голова ГО “Інститут волонтерства та громадської співпраці”. --І можу сказати, що наша волинська резиденція Санти може конкурувати з білоруською, що знаходиться у Біловезькій пущі. Туті справді позитивна аура. А те, що немає стільникового зв’язку та інтернету — лише сприяє повноцінному відпочинку”.

За словами прес-секретаря Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Світлани Думської, резиденція Санти діятиме аж до Різдва. На свята тут запрошуватимуть дітей інших вразливих категорій — загиблих воїнів АТО, маленьких переселенців.

Також новорічні ранки тут організують для учнів зі шкільних лісництв та дітей працівників волинських лісгоспів. Пошта Санти діятиме щодня. Скриньку встановлять на вулиці, і кожна дитина, що гуляє тут з дорослими, зможе кинути у неї лист з бажанням. 5 найоригінальніших листів відзначать призами. Також виконають 5 оригінальних бажань.

 

Автор: Ярина Руднік


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у луцькому костелі святкують Різдво.ФОТО
Наступна новина Впродовж 2017 року на Волині зареєстрували майже 4000 тяжких та особливо тяжких злочинів. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини