Як у Луцьку працює навчально-реабілітаційний центр під час війни

Як у Луцьку працює навчально-реабілітаційний центр під час війни

Навчально-реабілітаційний центр у Луцьку для дітей з особливими освітніми потребами працює з учнями очно. Таку форму навчання обрали 90 % батьків.

Про це розповіла Суспільному директорка закладу Леся Волинець.

Зараз у закладі навчається 261 учень. Відвідують уроки 174, частина дітей навчається за формою педагогічного патронажу, 30 – перебувають за кордоном.

Мама 10-річної Аріадни, Ірина Колодій – одна із тих, хто обрав очну форму навчання. Суспільному жінка розповіла: перед 1 вересня перевірила стан укриття та вважає його належним. Жінка додає: для неї важливо, аби донька спілкувалася з однокласниками та вчителькою.

«Хочу, щоби ходила дитина, тому що я є мама, вона може не слухатись мене, а є вчитель, у  нас дуже гарна вчителька. Під час війни не можна бути задоволеним, але в нас надійне укриття», – говорить жінка.

Ірина Колодій

Укриття в навчально-реабілітаційному центрі відремонтували ще влітку. Зробили капремонт, побілили та пофарбували стіни. На вимогу рятувальників в укритті обладнали додатковий вихід, також оновили освітлення, встановили санвузол, розповіла заступниця директора Оксана Вавренчук.

Укриття навчально-реабілітаційного центру

Зі слів директорки, завдяки достатній кількості педагогічних працівників колективу вдалось під час навчань відпрацювати евакуацію дітей до укриття за п'ять хвилин. Щоб діти не нервували через звук сирени – їх відволікають іграми.

Довідково: Луцький навчально-реабілітаційний центр — це школа для дітей з вадами психофізичного розвитку, що ставить собі за мету комплексну реабілітацію, соціальну адаптацію та інтеграцію дітей з вадами в суспільство.

Читайте також: Скільки учнів луцьких шкіл перебувають за кордоном


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин зберігав у квартирі боєприпаси
Наступна новина На Волині чоловік намагався відкупитися за п'яне водіння
Останні новини
Схожі новини