Як у Луцьку займаються реабілітацією учасників АТО/ООС. Відео

Як у Луцьку займаються реабілітацією учасників АТО/ООС. Відео
Фото Суспільне.Волинь

При Луцькому центрі первинної меддопомоги запрацював другий блок Центру реабілітації учасників бойових дій. Нині площу медзакладу вдалося розширити вдвічі.

Про це розповів Суспільному завідувач відділення Олександр Солобчук.

З відкриттям блоку Б медики змогли розвантажити основний зал, де місця для занять із пацієнтами вже не вистачало.

Щодня в центрі реабілітуються в середньому 150 людей, каже його завідувач Олександра Солобчук. Додає: окрім учасників бойових дій, тут реабілітують й інших пацієнтів, яких скерує лікар. Для цього, з його слів, використовують такі апарати та засоби, як: комплекси Бубновського, реабілітаційні комплекси, спеціалізовані велотренажери та різного роду спортивний інвентар.

 

Фізіотерапевт Андрій Бухвал працює з системою "Клітка", яка дозволяє зняти навантаження сили тяжіння. З його слів, ця методика підвісної терапії є незамінною для декомпресії м’язів. Говорить: людина перебуває в розслабленому положенні, тому знімається згодом відчуває легкість в м’язах спини та нижніх кінцівок.

 

Один із пацієнтів реабілітаційного центру Вадим Старушик розповів: реабілітація допомогла йому повернутися до звичного життя. "Не міг шкарпетки сам одягнути, а зараз все це можна. Реабілітація повертає мене до життя", – зазначив чоловік.

Розширення площі та ремонт блоку Б реабілітаційного центру почали торік у червні, каже директор медичного закладу Ігор Гнетньов. Додає: на ремонтні роботи та закупівлю обладнання витратили 4 мільйони 400 тисяч гривень, які отримали від Національної служби здоров’я країни для надання реабілітаційних заходів.

Відео – тут.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За минулу добу проти коронавірусу щепили 410 волинян
Наступна новина Луцька громада: пасажири приміських автобусів будуть платити за проїзд картками
Останні новини
Схожі новини