Український будівельник може легально заробляти в Бельгії від 2500 євро. Знаємо, як це зробити

Український  будівельник може легально заробляти в Бельгії від 2500 євро. Знаємо, як це зробити

Українські будівельники можуть легально заробляти у Бельгії від 2,5 тисяч євро. Головне – мати навички і не лінуватись.

Як це зробити законно та на які умови роботи можна розраховувати, розповідає Роман Гах – засновник компанії Bizemigrant, яка допомагає з працевлаштуванням за кордоном.

Скільки можна заробити в Бельгії на будівництві?

Заробіток в Бельгії залежить напряму від кваліфікації працівника. Наприклад, ціна за вкладання метра квадратного клінкерної цегли 30€/м.кв. Якщо взяти до уваги, що майстер вкладає мінімум по 4 м.кв. 22 робочі дні на місяць, то він заробить 2640€.

Але якщо погодні умови сприяють, хлопці на заробітках працюють 25 робочих днів і муляри з досвідом кладуть не менше 5 м.кв на день. Тоді заробіток вже 3750€.

А ще в Бельгії будівельники працюють ефективніше.

Мої хлопці, найкращі спеціалісти, дивуються, як таке може бути, що бельгійці працюють, як автомати – з майже вдвічі більшою ефективністю. Але потім придивляються, переймають досвід і самі починають по-іншому готувати матеріали, організовувати робочий процес, змінюють тактику, щоб не витрачати час на зайві рухи. З часом вони й самі виходять на бажаний рівень продуктивності. Для цього потрібно бути відкритим до знань і мати бажання працювати.

У Бельгії рівень зарплат вищий, ніж у Польщі, Словаччині, Чехії та навіть Німеччині. Головне – мати досвід роботи на будівництві.

В Бельгії працювати складніше, ніж в Україні?

Умови роботи на будівництві в Бельгії мало чим відрізняються від українських. Але потрібно суворо дотримуватись встановлених правил: не нехтувати технікою безпеки, зокрема носити каску, спеціальне взуття тощо.

Дуже часто працівники починають перебудовувати під себе риштування, знімати розпірні рейки, робити сходинки, трапи... У бельгійців волосся дибки від такого стає. Риштування монтує спеціально навчена і сертифікована компанія, і робить вона це згідно з стандартами. Але, якщо дотримуватись техніки безпеки, проблем не буде.

На які умови можна розраховувати?

Хороші умови проживання гарантуються бельгійським законодавством. Як правило, це проживання по 2-3 людини в кімнаті.

У порівнянні, наприклад, з Польщею – умови кращі. Але оскільки житло у Бельгії дороге (250-400€/чол.), чимало будівельників на ньому економлять і селяться по 4-6 людей у кімнаті. Загалом логіка заробітчанина зрозуміла – якщо ти весь день працюєш, а додому приходиш лише помитись і поспати, то на побутові умови мало уваги звертаєш. Але таких крайнощів, як на заробітках, скажімо, у Росії, де живуть у вагончиках, в Бельгії, звичайно, немає.

На харчування потрібно витрачати близько 250€, відтак після витрат на житло і їжу залишиться щонайменше 2000€.

Як влаштуватись на роботу в Бельгії?

Середньостатистичному будівельнику знайти роботу в Бельгії напряму у бельгійця практично неможливо. Більше того – шанси отримати бельгійську робочу візу робітнику зводяться до нуля. Тому раджу шукати роботу через агентство.

Оптимальний варіант для українців – влаштуватись на роботу у польську фірму, що відряджає працівників до Бельгії.

Детальніше про те, як це зробити, запитуйте у Bizemigrant:

Сайт

Головний офіс в Польщі

Plac na Bramie 8 , 37-700 Przemyśl

Телефони

+380667468966 (Україна, Viber)
+48166784555 (Польща офіс)
+48790282558 (Польща, Orange)

Email

[email protected]


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кількість інфікованих коронавірусом українців перевищила 14 тисяч
Наступна новина Антитіла виробляються майже у всіх, хто перехворів на коронавірус, – заява учених
Останні новини
Схожі новини