Як вберегтися від похмілля: поради від Супрун

Як вберегтися від похмілля: поради від Супрун
Фото: ukrhealth.net

Заїдати алкоголь купою активованого вугілля неефективно.

Про це в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вона спростувала міф про те, нібито для того, щоб уберегтися від похмілля і швидкого сп'яніння, потрібно з'їсти жменю активованого вугілля. 

За її словами, активоване вугілля може зв'язуватися з токсичними речовинами, але не всіма. Вугілля працює як своєрідна губка - швидко вбирає і пов'язує речовини, наприклад, ліки або токсини. Через це токсичні речовини не встигають всмоктатися в шлунково-кишковий тракт, а потім виводяться з організму природним шляхом.

Супрун розповіла, що є невелике дослідження, яке показує відсутність будь-якого ефекту від вживання вугілля перед застіллям. Учасники дослідження двічі приймали однакову дозу етанолу. Перед другим разом вони прийняли 60 грамів активованого вугілля. Після вживання активованого вугілля концентрація алкоголю в крові залишилася така ж, як і без нього. Як висновок - вживання вугілля нічого не змінює.

За її словами, є більш дієві способи, як можна зменшити шкоду від вживання алкоголю.

Читати також: Чи може боліти голова через магнітні бурі: пояснення Супрун

«Пийте воду. Алкоголь має сечогінний ефект, тому поповнювати водний баланс необхідно. Пиття води допоможе уникнути дегідратації і потенційно зменшити кількість випитого алкоголю. Не пийте алкоголь на голодний шлунок. До речі, вуглеводна їжа може допомогти зменшити інтоксикацію організму», – написала Супрун.

Вона порадила не змішувати алкоголь з газованими напоями. Алкоголь в поєднанні з ними швидше всмоктується в кров, тому можна і швидше сп'яніти.

«Краще з'єднайте алкоголь з фруктовими соками або водою. Пам'ятайте, що жодна таблетка н позбавить вас від наслідків надмірного вживання алкоголю. Перевірений спосіб, щоб уникнути похмілля, - їсти збалансовану їжу і не переборщувати», – порадила міністр.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Про субсидії українців інформуватимуть СМС-ками
Наступна новина Яку пісню найчастіше «крутили» на українських радіо
Останні новини
Схожі новини