Чи може боліти голова через магнітні бурі: пояснення Супрун

Чи може боліти голова через магнітні бурі: пояснення Супрун

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун пояснила, чи може боліти голова через магнітні бурі. 

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук.

«Класика метеозалежності - погане самопочуття через магнітну активність на Сонці. Електромагнітна активність там відбувається постійно, внаслідок цього процесу відбувається викид коронарної маси. І якщо вона досягає Землі, то починає взаємодіяти з магнітним полюсом нашої планети, що викликає полярне сяйво, а не мігрень. Магнітосфера Землі нейтралізує електромагнітний вплив нашої зорі, тому малоймовірно, що його може відчувати організм людини», – пояснила вона.

За її словами, прямий вплив цього явища на самопочуття людини не доведений.

«Підтверджень, що саме активність Сонця викликає ці симптоми — недостатньо. В одному з досліджень було проаналізовано 63 мільйони твітів, що містили слова “мігрень” або “головний біль“. Графік активності таких повідомлень був зіставлений з графіком активності Сонця, і в кінцевому результаті взагалі не збігався», – висловилась посадовиця.

«Натомість є дослідження, в яких показано кореляцію між геомагнітними бурями та ризиком інсульту у певних групах. В цьому випадку механізм зв‘язку необхідно вивчати додатково», – підсумувала вона.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 27 грудня
Наступна новина Скільки українців вважають Росію агресором, - опитування
Останні новини
Схожі новини