Як вибрати нерухомість в Італії?

Як вибрати нерухомість в Італії?

Яку нерухомість купувати?

На сайті https://geoln.com/ua/real-estate/italy нерухомість в Італії представлена здебільшого житловими об’єктами — саме вони користуються найбільшим попитом. Квартиру, віллу чи таунхаус в майбутньому легко продати, у будь-який момент можна заселитися туди самому або здати в оренду. Такою нерухомістю зручно керувати, проте прибуток від неї в середньому нижчий, ніж від комерційної площі.

В Італії можна придбати офіс, склад, квадратні метри під магазин чи ресторан. Також на ринку чимало пропозицій з продажу готового бізнесу — це гарний варіант для тих, хто мріє відкрити власну справу за кордоном. Оскільки південь країни традиційно аграрний, тут можна реалізувати мрію з облаштування власної ферми чи винограднику. Все залежить від персональних уподобань і навичок з керування бізнесом. Початківцям варто зупинитися на житловій нерухомості, адже всі основні питання (обслуговування, пошук орендарів, сплату податків) можна перекласти на керівну компанію.

Де купувати нерухомість?

Розташування — головний фактор, що впливає на вартість квадратного метра в Італії. Ціна нерухомості знижується за напрямком з півночі на південь. Найбільш престижними і дорогими регіонами залишаються Ломбардія, Венето, Тоскана, Портофіно, Сицилія. Найвищі ціни на нерухомість традиційно в Римі, Флоренції, Венеції, Пізі, Милані, Генуї, Болоньї. Тут вартість квадратного метру може сягати 15 тисяч євро. Найдешевшими вважаються такі регіони як Калабрія, Умбрія, Базіліката, Абруццо, Умбрія. Тут можна знайти цілком ліквідну нерухомість за ціною від 500–700 євро за квадратний метр.

На півдні країни є і зовсім дешеві об’єкти, проте вони зазвичай потребують капітального ремонту чи повної перебудови. Оскільки це вимагає невизначено великих витрат, інвестори мало цікавляться подібною нерухомістю. Обирати регіон необхідно, виходячи з бюджету, на який ви розраховуєте. При цьому варто враховувати одноразові витрати на оформлення угоди, оплату послуг юриста, внесення податкових зборів, реєстрацію права власності.

Якщо ви не орієнтуєтесь в особливостях місцевого ринку нерухомості і не володієте італійською мовою, вигідна покупка можлива тільки за підтримки професіоналів. Наприклад, спеціалістів авторитетної агенції нерухомості. Вони зможуть швидко розрахувати ліквідність об’єкта, як скоро він окупиться і чи відповідає він взагалі персональній інвестиційній стратегії. Також це автоматично знімає необхідність в пошуку перекладача, нотаріуса й консультанта з нерухомості.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Любешівщині попрощалися з двома загиблими за Україну Героями. ФОТО
Наступна новина Попри хворобу сам пішов до війська: дружина загиблого волинянина розповіла про чоловіка-Героя
Останні новини
Схожі новини