Як вибрати пилосос для басейну: відмінності та особливості моделей

Як вибрати пилосос для басейну: відмінності та особливості моделей

Вже в процесі будівництва кожен господар басейну замислюється над тим, як він буде очищати воду. Адже під час експлуатації у воді з'явиться пісок, листя, комахи та наліт на стінках. А купатися у такій воді не дуже приємно та правильно, особливо якщо є діти. Тому пилосос для басейну це не розкіш, а елемент обов’язкового обладнання.

Різновиди моделей

Розрізняють три основні типи пилососа: ручні, вакуумні та автоматичні.

Ручні пилососи працюють від акумуляторної батареї та чудово підходять для надувних та каркасних басейнів. В експлуатації вони зручні та прості: за необхідністю підключаєте телескопічну штангу, вмикаєте та прибираєте як звичайним пилососом. Під час вибору звертайте увагу на габарити чаші. Кожна модель має параметри площі, яку здатний прибрати пилосос до повного розряду батареї.

Вакуумні девайси у продажу бувають 2 типів: скімерні та гідравлічні. Скімерні пилососи очищають стінки та дно басейну за рахунок ручних маніпуляцій, тому самостійно можна вибрати різноманітні щіточки. А гідравлічні моделі продаються вже у зборі і працюють самостійно, безладно переміщаючись по поверхні.

Автоматичний пилосос – це ідеальний варіант для будь-якого господаря. Звичайно моделі роботи вимагають великих вкладень, проте значно спрощують процес збирання. Такий пилосос оснащується двигуном, який пересуває обладнання по периметру басейну та здійснює всмоктування забруднень. Передбачаються різні режими очищення. Є моделі, які проводять чистку тільки дна, а є багатофункціональні - які прибирають всю чашу.

Залежно від ціни, пилососи можуть комплектуватися пультами, візком та навіть навігаційними системами.

Правила експлуатації

Кожен різновид обладнання має свої нюанси в експлуатації.

Для вакуумного обладнання потрібно дотримуватися таких правил:

Вакуумні моделі працюють завдяки циркуляційному насосу, клапан багатофункціональний, та потребує режиму - фільтрація. Так ось важливо здійснювати всі зміни режиму (клапана) коли насос вимкнений ні в якому разі не під час роботи.

Кожного разу після прибирання потрібно чистити фільтри, тому що всі забруднення в процесі проходять через фільтр і залишаються там у певній кількості.

Роботу автоматичних пилососів також необхідно контролювати:

Температура води повинна відповідати заявленій виробником, як правило, 15 градусів.

Роботизована модель підтримує чистоту регулярно, і не завжди готова до максимальних забруднень, що настають після зимової консервації або тривалого невикористання басейну.

Використовуйте пилосос мінімум раз у сім днів, таким чином ви не перевантажуватимете його брудом і всі комплектуючі прослужать вам довше.

Тримати басейн у чистоті не легко, особливо якщо поряд дерева. Але при виборі відповідного обладнання потрібно врахувати усіх параметри басейну. Тоді прибирання буде швидким та не завдасть клопоту.

На правах реклами*


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині коронавірус виявили у 162 людей: де найбільше хворих
Наступна новина На Донеччині обірвалося життя 19-річного воїна з Волині
Останні новини
Схожі новини