Як відрізнити оригінальну продукцію Apple від копій. ФОТО

Як відрізнити оригінальну продукцію Apple від копій. ФОТО
Власниця луцького магазину «I.Сube» Анастасія Веніславська

Техніка всесвітньо відомого бренду Apple набула широкої популярності, чим активно користуються недобросовісні продавці, продаючи несертифіковані під частоти України телефони, планшети та копії аксесуарів до них.

Про те, як не потрапити до числа «жертв», «Першому» розповіла власниця луцького магазину «I.Сube» Анастасія Веніславська.

«У нас є оригінальні чохли і копії, тільки якщо перші коштують 1200 гривень, то другі – 400. Але є багато недобросовісних продавців, які людям продають копію як оригінал, через це ми й вирішили показати різницю, щоб поінформувати їх. Кожен психологічно хоче мати оригінал. Який сенс переплачувати за китайську копію, якщо вона насправді коштує значно дешевше?» – каже Анастасія.

Дівчина розповідає, що побачити різницю може кожен, уважно приглянувшись до товару.

Вона виділила три критерії, за якими можна візуально помітити різницю між копією та оригіналом:

1. Оригінальні телефони та комп’ютери, створені для реалізації в Україні, обов’язково мають на зворотному боці упаковки інструкцію українською мовою.

2. На упаковках для оригінальних чохлів не можуть бути розміщені жодні ієрогліфи.

Зліва – копія, справа – оригінал

До того ж на них місце спайки візуально не вирізняється, на відміну від копій.

Білий чохол – копія, червоний – оригінал
Копія чохла для iPhone

Крім того, в оригінальних чохлах логотип Apple відчувається на дотик, а в копіях – ні.

3. На оригінальних блоках живлення текст чіткіший, ніж на копіях, а плівка матова, тоді як на копіях – поліетиленова.

Зліва оригінал, справа – копія
Зліва оригінал, справа – копія

Анастасія Веніславська розповіла також про інші способи обману клієнтів.

«Є продавці, які продають так звані «розлочені» телефони. Вони робляться під якусь корпорацію. На телефон під сім-карту встановлюють спеціальні електронні чіпи, щоб він «ловив» місцеву мережу зв’язку. Але може статись таке, що в один момент карточку блокують і телефон «гасне». Людина думає, що він зламався, приходить з проблемою у сервісний центр. Там їй «підтверджують», що щось зламалось, а насправді повторно чипують», – каже Анастасія.

«Ще один метод – продаж оновлених телефонів. На мобільному оновлюють верхню кришку та скло і збивають із заводських настройок. Продають, як оригінал, але насправді цією технікою вже користувався хтось років два-три. Такі телефони зазвичай дешевші, але з ними постійно виникають якісь проблеми: то не ловить мережі, то збої у роботі. А людина ж думає, що купила новий оригінальний телефон», – додає власниця магазину «I.Сube».

Дівчина додає, що у магазині «I.Сube» продукція сертифікована винятково на Україну та має офіційну гарантію від компанії. Це означає, що продукція виготовлена під частоти нашої держави, до того ж у разі виявлення якихось несправностей покупцеві не відмовлять у допомозі, заявляючи, що техніка пошкодилась від падіння.

Крім того, у разі якщо iPhone, iPad чи MacBook надішлють у сервісний центр до Києва, то у магазині «I.Сube» на час його відсутності дадуть у користування інший.

У столиці ж техніку оглянуть спеціалісти. Якщо виявиться, що умови гарантії не порушені, її відремонтують, якщо брак товару виник не з вини покупця, несправні елементи , або й гаджет замінять на нові.

Важливо, що вся продукція Apple в «I.Сube» коштує на 700 - 2000 гривень дешевше, ніж у решті магазинів, а розрахунок можна здійснювати як готівкою, так і безготівково зі сплатою ПДВ.

Крім того, власники співпрацюють із американською компанією «TRAXXAS», яка виготовляє техніку та іграшки на радіоуправлінні. Їх можна купити у Луцьку за цінами київських інтернет-магазинів, не сплачуючи за доставку.

«I.Сube» став першим луцьким магазином з продажу продукції «TRAXXAS».

Також тут реалізовують продукцію торгових марок «JBL», «DJI», «Beats», «Marshall».

«I.Сube» пропонує ремонт техніки, встановлення різноманітних програм, поклейку захисного скла на наручні годинники.

Нагадаємо, відкрився магазин у квітні цього року. 

Точка продажу «I.Cube» знаходиться на проспекті Президента Грушевського, 2 на першому поверсі розважального центру «Промінь». Сторінка в Instagram: https://www.instagram.com/icube.ua/

Текст: Наталя ХВЕСИК (Перший)
Фото: Павло БЕРЕЗЮК (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин, який має важку ваду серця, лікується в Індії
Наступна новина Ще один крок об’єднання зроблено: черевахівські депутати сказали «так» створенню ОТГ 
Останні новини
Схожі новини