Як відстежувати вагітність по тижнях онлайн: розповідають експерти

Як відстежувати вагітність по тижнях онлайн: розповідають експерти
Фото ілюстративне

Жінка має 9 місяців, щоб підготуватися до доленосної зустрічі з малюком. І кожен етап вагітності має певне значення для розвитку плоду та формування органів і систем крихітного організму.

Та чи все відбувається у межах норми? Чи безпечно перебігає вагітність? Такі питання турбують кожну жінку при надії, особливо, якщо на диво вона очікує вперше. 

Експерти “Нестле Бебі” подбали про майбутніх матусь та створили календар вагітності онлайн. Він допоможе дізнатися все необхідне про кожен тиждень і триместр та відстежувати зміни самопочуття й фізичного стану матері.

Як там ваш малюк?

Перше, що дізнається мама, гортаючи онлайн-календар, як росте її крихітка в утробі. Наприклад, на сьомому тижні плід розміром з горошину, а на чотирнадцятому тижні — вже завбільшки з 8-10 см. 

Крім антропометричних розмірів плоду, можна дізнатися про перебіг формування органів та систем. На десятому тижні вже повністю сформовані кінцівки, пальчики та повіки. А на двадцятому, згідно з онлайн-календарем, у малюка вже працюють органи дихання, травлення, кровообіг та нервова система. 

Як змінюється тіло майбутньої мами

Один із показників, що турбує жінок у поважному стані, набір ваги. Скільки кілограмів набирають за нормою у кожному триместрі, можна дізнатися у власного лікаря. Або швидко переглянути у календарі вагітності: на сайті “Нестле” також описують відчуття жінки при надії. Зокрема, на тому ж двадцятому тижні майбутня мама відчуває всі рухи бешкетника, адже малюк вже великий. 

Є і неприємні відчуття: задишка, печія, дискомфорт усередині. Потрібно розуміти, що такий стан у межах норми, і все “повернеться на круги своя”, коли маленька людина з’явиться на світ. 

Важливі нотатки у календарі

Фото ілюстративне

Здоровий перебіг вагітності має підтверджуватися різними аналізами та плановими УЗД. Але коли саме їх робити? Відповіді шукайте у календарі вагітності. Звичайно, про планове ультразвукове дослідження вам нагадає лікар-гінеколог, та все ж зручно, коли всі важливі справи вже “помічені червоним”. 

Настав 12-13 тиждень? Тоді час робити перший скринінг — обстеження на виявлення патологій плоду. Майбутня мама здає кров із вени та прямує на УЗД. Наступне планове УЗД на 18-22 тижні вже покаже стать дитини, й лікар оцініть характер розвитку вагітності.

Корисні поради на будь-який випадок

З наближенням “часу Х” занепокоєння жінки зростає. Та коли під рукою є корисна інформація про харчування, відпочинок, дослідження, подолання симптомів тощо, підготуватися до пологів значно легше.

Не потрібно витрачати сили та нерви на хвилювання та пошук інформації, користуйтеся перевіреними джерелами, такими як сайт Клубу “Нестле Бебі”, і ваша вагітність промайне без хвилювань та за планом. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вночі у квартирі стався вибух. Загинув чоловік
Наступна новина «Ми не плануємо демонтаж із 15 березня». Луцький мер кличе підприємців Центрального ринку на зустріч
Останні новини
Схожі новини