Як виглядатиме нова амбулаторія на 40-му у Луцьку. ФОТО

Як виглядатиме нова амбулаторія на 40-му у Луцьку. ФОТО

У Луцьку на 40-му мікрорайоні відкрили амбулаторію загальної практики та сімейної медицини. Повноцінно вона за функціонує з 15 січня.

«В місті розширюється мережа амбулаторій загальної практики та сімейної медицини в рамках реформування системи охорони здоров’я. Ці амбулаторії ми відкриваємо в різних районах міста, щоб наблизити первинну медико-санітарну допомогу до їхніх мешканців. Вже відкриті амбулаторії на Вересневому, на вулицях Бенделіані, Привокзальній, Стрілецькій, Львівській. Наразі ми шукаємо приміщення, щоб облаштувати амбулаторії на Дубнівській, Володимирській. Це правильна робота», - розповів начальник міського управління охорони здоров’я Микола Якимчук.

Обслуговуватися у новоствореній амбулаторії буде 12 тисяч мешканців мікрорайону. До 15 січня усі їхні медичні картки будуть передані сюди з міської поліклініки №2. До слова, приміщення амбулаторії пристосоване для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

В амбулаторії вестимуть прийом шість сімейних лікарів, а також можна буде отримати ряд медичних послуг.

«Вченими доведено, що 80% медичної допомоги може надати сімейний лікар, в Європі, США так і надається допомога. У решті випадків пацієнтів скеровують до вузькопрофільних спеціалістів. Тому у нашій амбулаторії працюватиме маніпуляційний кабінет, в якому пацієнти зможуть отримувати будь-які ін’єкції, також у нас є денний стаціонар, що дає можливість вводити медикаменти за допомогою крапельниць. Також працюватиме фізіотерапевтичний кабінет з електрофорезом, інгаляціями. Планується, що у нас прийматиме і гінеколог», - повідомила завідувач амбулаторії загальної практики та сімейної медицини №5 Наталія Максимюк.

На фото: завідувач амбулаторії загальної практики та сімейної медицини №5 Наталія Максимюк

Радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що амбулаторія на 40-му кварталі з’явилась завдяки зусиллям міської та обласної влади в короткий термін – її вдалося облаштувати менш як за три місяці.  На ремонт приміщення було виділено 2,4 мільйона гривень, для закупівлі обладнання витратили ще близько півмільйона.

Амбулаторія знаходиться за адресою: вул. Д. Гордіюк, 39.

Режим роботи амбулаторії з 08.00 до 19.00, вихідний день – неділя.

Ірина Костюк

Фото: Роман Домбровський


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обрали нового голову Луцької міської організації ВО «Свобода»
Наступна новина Ілон Маск оголосив про випуск компактного кросовера і пікапа
Останні новини
Схожі новини