Як волиняни їздили на «Торчинський ярмарок». Фото

Як волиняни їздили на «Торчинський ярмарок». Фото

У Торчині відбувся театралізований середньовічний "Торчинський ярмарок", на який з'їхалися сотні мешканців громади та гостей.

Свято організували до 481-ої річниці здобуття Торчином Магдебурзького права, – пише пресслужба Луцької районної ради.

Голова Торчинської громади Юрій Кревський висловив сподівання, що ярмарок, який проводиться уперше, стане доброю традицією на багато років.

Уся центральна вулиця селища перетворилась на гамірний ярмарок, на якому майстри народної творчості, винороби, сировари, пасічники презентували свою продукцію. Для дітей організатори ярмарку підготували цілу розважальну програму з конкурсами та подарунками.

"Торчинський ярмарок підтверджує важливість відродження історії нашого краю. Ми не повинні забувати традиції, культуру... Це важливо для державотворення, бо нація, яка не знає своєї історії, не має майбутнього", - сказав голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

З нагоди святкового дійства голова Волинської обласної ради Григорій Недопад відзначив матір 5 дітей із села Воютин Наталію Чайку, вручивши їй посвідчення матері-героїні.

«Якби кожна громада піклувалася про відродження національних традицій, впевнений, сьогодні на Сході не було би війни. Я закликаю лідерів волинських громад, депутатів районної і обласної ради переймати цей досвід і зробити фестивалі візитівкою нашої Волині. Дякую організаторам за велику працю, кожному мешканцю громади бажаю здоров’я і достатку», - звернувся голова обласної ради до присутніх.

 

«На день народження я подарувала собі коханій...ярмарок:-) Я тут була, мед-пиво пила, торгувала і торгувалась. А ярмарок не простий- середньовічний. Словом, Торчинський ярмарок- дійство фантастичне», – написала на своїй сторінці Людмила Приймачук.

«Кати і чумні лікарі, відьми і ремісники, смачні волинські і не тільки смаколики та лакоминки, питво і до питва, забави і історичні екскурсії майстерно поєдналися у цьому святі. Шикарно, змістовно та цікаво провели час та повезли додому цілий кошик ласощів. Сподіваюся, що громада реалізує не один проєкт», – поділилася враженнями від ярмарку Олена Кузьмич.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Баристи з синдромом Дауна просять підтримати їх бізнес
Наступна новина В Україні за минулу добу виявили 484 хворих на коронавірус
Останні новини
Схожі новини