Як залучити дитину до навчання: шпаргалка для відповідальних батьків

Як залучити дитину до навчання: шпаргалка для відповідальних батьків

Із проблемою небажання дитини вчитися стикаються багато батьків. Сучасні технології та віртуальний світ для дітей куди цікавіший за науки. 

Як підсумок, замість вчителя – інтернет і соцмережі, замість уроків – Angry Birds і Subway Surfers, ну, а замість п'ятірок – двійки. 

Деякі батьки обирають жорсткий підхід і просто відбирають у дитини телефон і планшет. Насправді ж вирішення проблеми в тому, щоб перетворити девайс із «шкідника» в помічника. 

Як зацікавити дитину в навчанні

  • організуйте робоче місце та зберіть все необхідне приладдя. Важливо, щоб дитина вчилася за просторим столом із гарним освітленням. Крім основного набору канцтоварів, варто звернути увагу на планшет, оскільки на нього можна завантажити електронні версії підручників, сторонні освітні курси та програми для розвитку. Кращим варіантом у цьому випадку, мабуть, стане планшет Apple;
  • проявіть інтерес до науки. Замість того, щоб змушувати дитину вчитися самотужки, складіть їй компанію. Важливо, щоб вона відчула, що ви також занурюєтеся в навчальний матеріал;
  • стежте за успіхами дитини. Регулярно цікавтеся не тільки поганими, але і гарними оцінками. Проводьте аналіз невдач і не забувайте хвалити за високі бали в щоденнику;
  • налагодьте систему заохочення та покарання. Її потрібно побудувати так, щоб дитина прагнула до знань, мотивуючись не страхом перед можливим покаранням, а справжнім власним бажанням отримати від батьків похвалу або іншу винагороду.

iPad – кращий планшет для навчання та не тільки

На планшет Apple можна встановити різні програми як для навчання (освітні платформи, програми, що розвивають), так і для дозвілля (наприклад, YouTube, браузер, ігри).

Крім того, в девайс можна завантажити електронні версії підручників, завдяки чому дитині не доведеться носити важкий рюкзак. Таким чином, ви не тільки зробите її шлях до школи комфортнішим, а й зможете захистити дитячу спину від дуже серйозних проблем зі здоров’ям, на зразок сколіозу.

Новий Apple iPad Pro 11 стане ідеальним девайсом для вашої дитини – він важить всього 700 грамів, має 6 Гб оперативної та 128 Гб вбудованої пам'яті. Час його автономної роботи без підзарядки становить близько 10 годин, чого буде достатньо для занять в школі.

Також планшет має функцію блокування додатків паролем. Ви зможете сформувати список програм, до яких дитина матиме доступ в конкретний час, тим самим чітко розділивши роботу пристрою на два режими: помічника в навчанні та іграшку. Таким чином, дитина продовжить користуватися улюбленим девайсом, але тепер не тільки задля розваг, а й з користю.

Багато батьків грішать на девайси, оскільки саме вони відволікають від навчання. Але водночас ці пристрої можуть пробудити інтерес до наук, полегшити доступ до знань і допомогти їх засвоїти. 

Крім того, планшет може забезпечити дозвілля дитини, допомагаючи їй пізнавати світ і розвивати творчі вміння. Достатньо лише грамотно його використовувати.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині 4 учнів захворіли коронавірусом. Їхні класи - на ізоляції
Наступна новина ДБР викликає Богдана, аби перевірити його слова в інтерв'ю Гордону
Останні новини
Схожі новини