Як знайти роботу в Києві?

Як знайти роботу в Києві?
Фото: Оголоша

Пошук роботи в сучасних умовах - досить непросте завдання, особливо якщо у вас є певні амбіції і більш-менш чіткі уявлення про те, чим ви хочете займатися.

Що потрібно точно - так це запастися терпінням і морально підготуватися до того, що вам можуть відмовити там, куди дуже хотілося влаштуватися, або до того, що місце, яке здавалося вкрай привабливим, на ділі виявиться набагато менш цікавим. Але якщо ви будете наполегливі і послідовні, то в підсумку ваші зусилля виправдаються гідним працевлаштуванням. А поради з цієї статті, можливо, вам допоможуть.

 

 

 

Загальний алгоритм пошуку роботи 

Почнемо з того, що якщо ви задумали шукати роботу в Києві, то вам неодмінно доведеться пройти кілька основних етапів (а часом - далеко не один раз). Пропуск будь-якого з них може позначитися на якості результату, тому краще приділити достатньо уваги їм усім.

1. Визначтеся з бажаними вакансіями

Не абстрактно і не в загальних рисах - вивчіть пропозиції на ринку праці, з його актуальним станом, і вирішите, що з цього вам по-справжньому цікаво, а що - не варто ваших сил і часу. Тому що якщо, наприклад, ви шукаєте роботу web-дизайнера, а відгукуватися будете на вакансії від тестувальника до Java-розробника, то відсоток вдалих співбесід і ймовірність задоволеності майбутнім місцем роботи будуть не дуже високі. У процесі пошуку роботи нерідко доводиться йти на компроміси, але це не повинні бути компроміси з розряду працевлаштування на кардинально іншу посаду, ніж ви планували спочатку (за рідкісним винятком).

2. Складіть резюме, виходячи з обраних вакансій

Якщо їх кілька, і вони досить серйозно різняться між собою - має сенс створити кілька резюме, з різними акцентами. Всі сучасні майданчики для пошуку роботи, такі як, наприклад, HeadHunter, надають таку можливість. Грамотне складання резюме - це, в деякому роді, мистецтво, і якщо ви абсолютно не впевнені в своїх силах - можливо, має сенс звернутися до фахівців з кадрових агентств за допомогою.

У резюме повинен бути зазначений весь ваш досвід, здібності, вміння, звичайно ж, освіта. Воно не повинно бути надто формальним, так само як і написаним в розмовному стилі. Втім, якщо ви шукаєте роботу в досить консервативній організації (наприклад, державній структурі, банку), то формальність може виявитися навіть до речі.

3. Надішліть відгуки на відповідні вакансії

Джерел, де можна знайти ці вакансії, в сучасному світі досить багато, і на них ми докладніше зупинимося трохи пізніше. В принципі, чим більше відгуків - тим краще, хоча, як вже було сказано, не варто відгукуватися на все підряд. Очікувати, що роботодавці побачать ваше резюме і першими вийдуть на зв'язок, теж не варто: таке хоч і трапляється, але досить рідко, тому що хороші вакансії самі збирають десятки відгуків від гідних претендентів.

У цьому контексті особливо важливо написати грамотний супровідний лист. Він повинен бути максимально «заточений» під конкретну вакансію: не потрібно переписувати все резюме, досить лише згадати основні знання і навички, які допоможуть вам досягти успіху в цій конкретній роботі. І, звичайно ж, не завадить показати свою вмотивованість на відповідальну роботу на пропонованій посаді.

4. Постарайтеся по-максимуму проявити себе на співбесідах

Заздалегідь дізнайтеся, в яку компанію відправляєтеся на інтерв'ю, чим вона займається, які особливості у вакансії, яка вам сподобалась. Дрес-код залежить від того, що це за організація, але в загальному випадку бажано дотримуватися ділового стилю. Відповідаючи на питання рекрутера, будьте достатньо щирі, але не намагайтесь завжди давати виключно соціально очікувані відповіді. І обов'язково задавайте питання самі, в тому числі не соромтеся обговорити умови роботи, розмір заробітної плати та інші цікаві вам моменти.

Де шукати вакансії в Києві? 

Отже, повернемося до питання пошуку вакансій. Як вже було зазначено, в сучасних умовах існує досить багато джерел, з яких можна почерпнути пропозиції про потрібну вам роботу:

• Спеціалізовані сайти на кшталт хедхантерів та інших. Це найпопулярніші майданчики для розміщення вакансій і відправки резюме, із зручним пошуком і фільтрацією, з можливістю прикладати портфоліо, складати супровідні листи, отримувати базову інформацію про роботодавця і так далі.

• Служби зайнятості населення. Це організації муніципального спрямування, які ведуть свою базу вільних вакансій. Часом в цій базі трапляються пропозиції, яких немає в широкому доступі.

• Ярмарки зайнятості. Їх можуть організовувати згадані вище служби, а також освітні установи, галузеві асоціації і т.д. На такі ярмарки приходять представники роботодавців, а у їх відвідувачів з'являється можливість дізнатися про компанії і пропозиції роботи, так само як і залишити відгуки на вподобані вакансії прямо на місці.

• Соціальні мережі. Якщо у фірми є активні спільноти в соцмережах, то вона цілком може розміщувати інформацію про вільні посадах в них, розраховуючи на поширення за рахунок лайків і репоста.

• Кадрові агентства. Це організації, які спеціалізуються на підборі персоналу і допомозі в пошуку роботи. Як правило, їх фахівці допомагають грамотно скласти резюме та супровідні листи, і, відповідно, беруть певну плату за свої послуги.

І, звичайно ж, ще одним неофіційними джерелом для пошуку роботи завжди залишаються знайомі. У працевлаштуванні за рекомендаціями є свої переваги і недоліки, але все ж воно безумовно має право на існування. Використовуйте всі канали для пошуку вакансій, які вам доступні, і ви обов'язково досягнете успіху!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині зловили 4 п'яних водіїв
Наступна новина Колишній власник «Аверса» запускає в Луцьку новий телеканал
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні