Які штрафи за перевезення дітей без автокрісла в Україні і Європі?

Які штрафи за перевезення дітей без автокрісла в Україні і Європі?
Фото ілюстративне

До осені 2019 року в Україні перевезенню дітей в автомобілях приділлось зовсім мало уваги. І тільки в листопаді був прийнятий закон, який регламентує транспортування малюків. 

В нормативному акті зазначені певні обмеження:

  • не можна перевозити дітей зростом до 145 см і віком до 12 років на передньому пасажирському сидінні;
  • заборонено транспортувати дітей до того віку і зросту без спеціальних засобів у машинах, обладнаних ременями безпеки на задньому сидінні.

В Україні за порушення правил встановлено штраф у розмірі 510 грн. У разі повторного порушення він буде становити 850 грн. Слід зазначити, що розроблений законодавчий документ не є досконалим, адже в ньому не зазначено вимог до вказаних спецзасобів.

Штрафи у Європейських країнах

На відміну від України, в Європі працює дуже чітке законодавство, яке суворо регулює питання транспортування дітей у легкових автомобілях. Заборонено перевозити дітей без автокрісел, а також залишати малюків наодинці у припаркованій машині.

Крім того, кожна країна Євросоюзу до автокрісел пред'являє вимоги, які визначені Європейською економічною комісією ООН в 4 виданні правил від 2005 року. Про відповідність вказаним вимогам на всіх засобах для перевезенні дітей повинно бути зазаначено маркування ー ECE R 44-04.

У разу недотримання вимог законів у кожній країні визначені різні штрафи:

  • Германія ー 60 евро.
  • Італія ー 80 евро.
  • Нідерланди ー 130 евро.
  • Іспанія ー 200 евро.
  • Великобританія ー 34 евро.
  • Польша ー 33 евро.
  • Франція ー 135 евро.

Заборона на перевезення дітей без автокрісел в Європі діє дуже давно, Україна ж тільки починає регулювання цього питання. Нововведення має за собою ціль зменшити травмування і смертність дітей при ДТП.

Яке автокрісло купувати в Україні?

Незважаючи на те, що в нашій країні немає чітких вимог до дитячих автокрісел, все одно при виборі  варто  орієнтуватися на європейські стандарти. Обирайте спецзасоби з відповідним маркуванням та ті, які пройшли краш-тести незалежних альянсів автомобілістів. Такі автокрісла зможуть забезпечити надійну безпеку дитині і вберегти від травмування. 

В Україні краще всього буде купити дитяче автокрісло на allo.ua, адже магазин пропонує своїм покупцям більше 1000 моделей, які мають відповідний рівень безпеки. 

Крім високого ступеню захисту, обов’язково врахуйте вік дитини. Не обирайте крісла на виріст, адже вони не зможуть надійно зафіксувати дитину. Також зверніть увагу на рівень комфорту. Особливо це важливо в довгих мандрівках, малюку має бути зручно не тільки сидіти, а ще й спати у автокріслі. 

Придбання спецзасобу для перевезення дітей – це не тільки спосіб уникнення штрафу, а ще й турбота про здоров’я та життя малюків. Батьки несуть відповідальність за безпечне транспортування і мають потурбуватись про наявність у автомобілі спеціальних засобів. Якщо раніше це потрібно було робити на власний розсуд, то сьогодні цього вимагає закон. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Нема в лісах стільки зловживань, щоб їх ховати такими масштабними пожежами», - Володимир Бондар
Наступна новина Коронавірус в Україні. За добу хворих побільшало на 467
Останні новини
Схожі новини