Менший на 800 мільйонів гривень: яким буде бюджет Волині 2023, який цьогоріч ухвалили без сесії

Менший на 800 мільйонів гривень: яким буде бюджет Волині 2023, який цьогоріч ухвалили без сесії

Бюджет Волині на 2023-ий рік становить два мільярди гривень. Цього року його не ухвалювали депутати на сесії, як це відбувається зазвичай. Про те, що головний фінансовий документ Волині затвердили – волиняни дізналися з повідомлення на сайті Волинської обласної ради.

Про це повідомляє Суспільне.

Журналісти поспілкувалися з представниками облради та ОВА і розпитало як ухвалювали бюджет і яким він буде у 2023 році.

Як розповів заступник голови ОВА Олександр Троханенко, згідно з постановою уряду, у воєнний час бюджети області може затверджувати голова військової адміністрації.

"Давали обласній раді на ознайомлення бюджет на 2023 рік. Були всі слухання і були всі заслухані розпорядники коштів на бюджетній комісії обласної ради, тому співпраця є", – каже Троханенко.

За словами голови бюджетної комісії облради Ореста Маховського, на засіданні бюджетної комісії облради депутати попередньо озвучували та обговорювали побажання фракцій та інших комісій.

"Частково враховані наші рекомендації. Територіальні громади сьогодні затверджують бюджети на сесії, тобто, в різну площину законодавчу поставили громади, обласні і районні ради", – каже Маховський.

Деталі щодо розподілу бюджету ні в ОВА, ні в облраді не розголошують. "Цифри може використати і ворог. Тому на час воєнного стану воно є закрите", – зазначає заступник голови військової адміністрації Троханенко.

У порівнянні з бюджетом 2022 головний фінансовий документ на наступний рік – менший на 800 мільйонів гривень. Як пояснив директор обласного департаменту ОВА Ігор Никитюк, поки не відбувся розподіл додаткової дотації кабміну.

"Вона (дотація – ред.) буде становити на рівні цього року 118 млн Не розподілена освітня субвенція, майже 265 млн, крім того, зменшена субвенція на ремонт автомобільних доріг на 280 млн", – уточнив Никитюк.

Найбільші надходження обласний бюджет, 88 %, отримуватиме з податку на доходи фізичних осіб.

Зазначимо, що торік головний фінансовий документ ухвалили 24 грудня. Бюджету області на 2022 рік складав 2,7 мільярда гривень, з яких 1,1 млрд – власні доходи, решта – міжбюджетні трансферти. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин отримав свій перший паспорт українця у 48 років
Наступна новина Двоє поліцейських з Волині отримали поранення на Херсонщині
Останні новини
Схожі новини