Якою буде погода на Волині у перші дні 2022 року

Якою буде погода на Волині у перші дні 2022 року

У новорічну ніч на волинян чекає нехарактерна для зими синоптична ситуація. Якими будуть погодні умови на території області у перші дні 2022 року, розповіли місцеві метеорологи.

Як повідомила чергова синоптикиня Волинського обласного центру гідрометеорології Надія Голя, у ніч з 31 грудня 2021 року на 1 січня 2022 на території області прогнозують дощ, ожеледь та вітер, пише ІА «Волинські Новини».

«У новорічну ніч очікуємо на хмарну та дощову погоду. На дорогах – місцями ожеледь. Вітер північно-західний 7-12 метрів за секунду, подекуди пориви 15-20 метрів за секунду. Нічна температура повітря коливатиметься від 1 до 6 градусів тепла, вдень від 3 до 8 з позначкою плюс. Таку погоду зумовлює теплий сектор циклону. Проте у ніч на 2 січня територією області пройде холодний атмосферний фронт, і вже буде холодніше та без опадів», - каже метеорологиня.

Вона зазначила, що 2 січня на Волині буде хмарно з проясненням, без істотних опадів. На дорогах - ожеледиця. Вітер південний зі швидкістю 7-12 метрів за секунду. Температура повітря вночі коливатиметься від 0 до 5 градусів морозу, вдень – від 2 градусів з позначкою мінус до 3 градусів тепла.

Читати також: Як у Луцьку пройдуть новорічно-різдвяні свята. Програма заходів

У понеділок, 3 січня, трохи потепліє. У цей день синоптики прогнозують хмарну погоду із мокрим снігом та дощем, на дорогах буде ожеледиця. Вітер південно-західний 7-12 метрів за секунду, вдень пориви до 15-20 метрів за секунду. Вночі очікують від 0 до 5 градусів тепла, вдень – від +2 до +7.

Опади у вигляді мокрого снігу з дощем очікують 4 січня. На дорогах – ожеледиця. Вітер південно західний 7-12 метрів за секунду. Температура повітря протягом доби коливатиметься від 0 до 5 градусів тепла. Натомість 5 січня буде хмарно з проясненням. Синоптична картина залишиться такою ж, як і 4 січня, утім температурні показники протягом доби будуть в інтервалі від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині у новорічну ніч працюватиме вдвічі більше правоохоронців
Наступна новина На Волині вже завершують реставрацію у будинках Косачів. Що там зробили
Останні новини
Схожі новини