Якою буде погода у Луцьку та області на вихідні

Якою буде погода у Луцьку та області на вихідні

На вихідних у Луцьку та на Волині буде мінлива хмарність, без опадів.

Про це повідомляє Волинський обласний центр з гідрометеорології.

28 квітня  у Луцьку та області буде південний вітер, 3-8 м/с. Температура вночі 4-6 тепла, вдень 19-21 тепла. 29 квітня у столиці Волині та області очікується південний вітер, 5-10 м/с. Температура вночі 6-11, вдень 23-28 тепла.

Народний прогноз погоди: 28 квітня вшановується пам'ять святих апостолів Аристарха, Пуда, Трохима. У цей день оглядають пасіки: "На день святого Пуда діставай бджіл з-під споду". Вважалось, що бджолиний рій, який залетів на чужий двір, обіцяв господарю дому щастя. На Пуда калина і горобина бруньки розпускають. При нормальній весні у цей час розпускаються листя на березі. З'являються жаби. У садах спостерігається раннє цвітіння вишні.

Народний прогноз погоди: 29 квітня відзначається день пам'яті святих мучениць Ірини, Агапії і Хіонії. У народі святу Ірину називали "Розрий берега", оскільки при весняних стоках води стаються обриви річкових берегів, зсуви. Вода підмиває береги. Також святу Ірину називали Розсадницею і у цей день сіяли капусту на розсаду. Наші пращури примітили: "Якщо ярки заграють і знову замерзнуть - чекай перешкоди на врожай".


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку дорожники заасфальтували каналізаційний люк. ФОТО
Наступна новина Голова Волинського центру зайнятості відвідав підприємство «Анекс плюс»
Останні новини
Схожі новини