Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

На вихідних, 10-11 лютого, у Луцьку та на Волині буде місцями невеликий сніг. Вночі та зранку на дорогах ожеледиця.

Про це повідомляє Волинський обласний центр з гідрометеорології.

10 лютого у Луцьку та області буде північно-західний вітер, 3-8 м/с. Температура вночі 2 - 7 морозу, вдень від 3 морозу до 2 тепла.

11 лютого у столиці Волині та області очікується південно-східний вітер, 3-8 м/с. Температура вночі від 3 –8 морозу, вдень від 3 морозу до 2 тепла.

Народний прогноз погоди: 10 лютого вшановується пам’ять преподобного Єфрема Сиріна. У народі цей день називали Єфрем Вітродуй.

Люди боялись вітру 10 лютого, оскільки він передвіщав сире, холодне літо. Тому і говорили: “Не до добра літнього Єфремів вітер”. Ще до нас дійшли спостереження за снігом: якщо нічний сніг залишиться на гілках дерев, то й на землі не розтане.

Народний прогноз погоди: 11 лютого відзначається перенесення мощів священномученика Ігнатія Богоносця.

У минулі часи цього дня наші пращури слухали ліс: якщо він шумів – чекали відлиги. Вважається, що з 3 до 11 лютого проходять сім морозних ранків, коли мороз особливо лютує. Погода цього дня часто бувала мінливою, тому про неї говорили: “і теплом приголубить, і морозом віддубасить”.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В українців будуть здавати нерви: на Землю рухається «коридор затемнень»
Наступна новина В Україні зафіксували новий різновид кору
Останні новини
Схожі новини