Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

На вихідних, 17-18 лютого, у Луцьку та на Волині буде хмарна погода з проясненнями, місцями невеликий сніг, а на дорогах ожеледиця.

Про це повідомляє Волинський обласний центр з гідрометеорології.

17 лютого у Луцьку та області буде південний вітер, 5-10 м/с. Температура вночі 4 - 9 морозу, вдень від 4 морозу до 1 тепла.

11 лютого у столиці Волині та області очікується західний вітер, 5-10 м/с. Температура вночі від 2 – 7 морозу, вдень від 4 морозу до 1 тепла.

Народний прогноз погоди: 17 лютого вшановується пам’ять преподобного Миколи Студійського. Відсьогодні починалися звірині (вовчі) весілля, тому святого Миколу Студійського називали «вовчим сватом».

Цей день вважається одним із найхолодніших у лютому — стоять сильні морози, та йде сніг: «На Миколу Студеного снігу навалить гору». Ці морози називаються миколиними. Наші пращури 17 лютого звертали увагу на ялинкові гілки: якщо довгі сухі гілки згинаються — буде заметіль, а якщо випрямляються — на сприятливу погоду.

Народний прогноз погоди: 18 лютого відзначається день пам’яті святої Агафії. Її також називали «поминальницею», тому що цього дня було прийнято згадувати пращурів.

Ще цю святу величали Корівницею, оскільки вона «корів оберігає від хвороб». Наші пращури помітили, якщо цього дня мороз, то весна буде привітною, а літо — сухим і спекотним.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 318 волинян сплатили по мільйону податку. ВІДЕО
Наступна новина Маршрут без графіка: чому у Луцьку маршрутка №47 їздить без розкладу? ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини