Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

На вихідних, 24- 25 березня, у Луцьку та на Волині буде мінлива хмарність, без опадів, а на дорогах ожеледиця

Про це повідомляє Волинський обласний центр з гідрометеорології.

24 березня березня у Луцьку та області вітер буде південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 6 - 11 морозу, вдень від 0 до 5 тепла.

25 березня у столиці Волині та області очікується південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 3 - 8 морозу, вдень від 1 – 6 тепла.

Народний прогноз погоди:  24 березня вшановується пам'ять святого Софронія премудрого, патріарха Єрусалимського.

Як відомо, березень - це достатньо холодний місяць, тому заморозки і заметілі для нього цілком нормальне явище. У давнину примітили, що пухнастий іній у цей день передвіщає хорошу погоду. "Якщо у цей день березень забирає з собою холод, літо буде теплим". У цей час розпочинається ранній рух соку у берези.

Народний прогноз погоди: 25 березня вшановується пам'ять преподобного Феофана, сповідника Сигрианського і Григорія, Папи Римського.

У народі цей день називають Феофан Проломи Наст, тому що до цього дня активно сходить сніговий покрив, ґрунт повністю відтаює. З цього дня вже можна сіяти редис. У давнину помітили: якщо 25 березня туман, то буде великий врожай льону і конопель.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьком їздила підвода, збираючи «корисні речі» зі смітників. ВІДЕО
Наступна новина Рецепти паски: як приготувати смачну великодню випічку
Останні новини
Схожі новини