Якою буде зима цьогоріч та до яких температур готуватися українцям

Якою буде зима цьогоріч та до яких температур готуватися українцям

Деякі міста України ще з листопада почало припорошувати снігом. Це нагадує нам про те, що календарна зима не за горами.

Про те, до яких температур варто готуватися українцям взимку, розповіла завідувачка відділу прикладної метрології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, пише 24 канал.

Цьогорічна зима відрізнятиметься від попередніх

За словами синоптикині, ця зима буде теплішою за попередні. Приблизно в 60% днів зими переважатиме аномально тепла погода. Однак така ситуація спостерігатиметься не весь час. Інші 40% днів погода може бути на рівні норми або нижче норми. Взимку можна очікувати потоки арктичного холоду.

Взимку буде більш активним потік Ельніньо в Тихому океані. Він збільшує ймовірність циркуляції арктичного повітря на тлі теплої зими. Водночас середня температура за сезон триматиметься на 1 – 1,5 градуси вище торішніх значень.

Як розповів синоптик Ігор Кібальчич на сайті Meteoprog, за розрахунками більшості сучасних численних кліматичних моделей, зимовий сезон 2021 – 2022 на території Європи та України, зокрема, очікується досить м'яким. Тепліше наступного сезону буде в східній Європі.

Прогноз на зиму по місяцях

В Укргідрометцентрі на першу декаду грудня прогнозують поступове зниження температури, погода набуватиме все більше зимового характеру. Середня температура повітря у грудні 2021 року коливатиметься на межі між "плюсом" та "мінусом".

Віра Балабух зауважила, що найбільш аномально теплим буде січень. Середня місячна температура очікується на 2 – 3 градуси вище норми, що відповідає початку зими.

Чи багато снігу випаде взимку

Опади цієї зими, найімовірніше, будуть в межах норми. Не очікується затяжних снігопадів або довгих періодів без снігу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назвали симптоми нового штаму коронавірусу «Омікрон»
Наступна новина «Голодна туса». Як відомі блогери оскандалилися гучною вечіркою в День пам'яті жертв Голодомору
Останні новини
Схожі новини