«Голодна туса». Як відомі блогери оскандалилися гучною вечіркою в День пам'яті жертв Голодомору

«Голодна туса». Як відомі блогери оскандалилися гучною вечіркою в День пам'яті жертв Голодомору
Організатор вечірки, блогер Олександр Заліско

27 листопада, у День пам'яті жертв Голодоморів, чернівецький інстаблогер Олександр Заліско гучно відсвяткував власний день народження у львівському Будинку вчених, через що втрапив у скандал. На Олександра Заліска та низку запрошених відомих блогерів та блогерок обрушився шквал критики – зокрема, наголошують на недоречності такого святкування у день національної жалоби.

Критикують Заліска за те, що деякі медіа визначили як «еротичне шоу» на святкуванні. Один із блогерів також виклав фото святкового столу із підписом: «Блогерська голодна туса», у чому дехто побачив особливий цинізм ситуації, пише Радіо Свобода.

На святі серед усіх гостей були популярні блогери-мільйонники: Наталі Литвин (1 мільйон підписників),Таня Самбурська (1,5 мільйона підписників), Валерія Юрченко (1,3 мільйона підписників),  Саша Бо (1,9 мільйона підписників).

Скріншот зі сторінки ведучого Володимира Остапчука

 

«Свято на кістках»

«Найнижчою мерзотністю» назвав святкування дня народження Заліска політичний експерт Андрій Смолій. Експерт відреагував на скандал на своїй сторінці у фейсбуці.

«Так звані «інстаграм-блогери» влаштували святкування на кістках померлих від Голодомору. У день, коли вся країна згадувала найстрашніший злочин проти України, – «блогєр» Олександр Заліско влаштував собі ДН просто в Будинку Вчених у Львові», – написав Смолій.

Політексперт зауважує, що ведучий події Володимир Остапчук виклав сторіз у своєму інстаграмі, на якому видно святковий стіл, і підписав фото: «Блогерская голодная туса»

Смолій звертає увагу на те, що запрошені блогери мають мільйонні авдиторії, а тому несуть відповідальність за «зневагу до пам'яті»: «ніхто з цих організаторів чи осіб не вибачився. Ніхто з них не вшанував пам‘ять мільйонів вбитих та закатованих. А це, нагадаю, люди з мільйонною молодіжною аудиторією. Чого вони вчать? Зневажати пам'ять? Топтатись по історії? Плювати на свою країну?».

«Святкую так, як захочеться мені!»

Через два дні після святкування сам блогер Олександр Заліско прокоментував скандал за своєї участі. Він зазначає, що мав право святкувати день народження саме у День пам'яті, оскільки народився саме цього дня: «Я народився 27 листопада! Я не вибирав цей день. Він вибрав мене! І я не дозволю комусь псувати мій настрій! Святкую так, як захочеться мені!».

Блогер запевнив, що поважає тих, хто згадує жертв Голодоморів у цей день, однак лише тих, хто «робить це щиро»: «Я поважаю людей, які і правда згадують і запалюють свічку. Але не в сторіз в інстаграмі. А щиро. І не кричать популістськими заявами, які вони правильні, і після сторіз зі свічкою ідуть в караоке, на концерт, в ресторан з друзями чи на футбол. До чого це лицемірство?»

Заліско каже, що в День пам'яті жертв Голодоморів «працювало все: телебачення і розважальні шоу», а дехто святкував весілля. Утім, як зауважила Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, цього дня телерадіокомпанії вносять відповідні зміни до програм теле- та радіопередач, керуючись правилами ведення мовлення телерадіоорганізаціями у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті».

Відомі бренди розривають з ними контракти

Після "голодної туси" 27 листопада блогери-мільйонники ще довго відмиватимуть свою репутацію. Річ у тому, що відомі українські компанії вже реагують на гостре обурення громадян й одне за одним припиняють співпрацю з "інфлюенсерами", пише 24 канал.

  • Мережа гіпермаркетів METRO

"Ми в "METRO Україна" щиро розділяємо біль українського народу та з великою повагою ставимося до пам'яті жертв Голодомору. Саме тому, компанія "METRO Україна" вважає неприйнятним для себе продовжувати співпрацю з блогерами Олександром Заліском, Олександрою Пустовіт, Наталією Литвин, Олександром Куровським, Дариною Запісочною, Тетяною Самбурською та ведучим Володимиром Остапчуком", – інформує компанія.

  • Служба доставки "Нова пошта"

"Нова пошта" не підтримує висміювання пам'ятних подій та їх знецінювання в будь-якому вигляді. Безумовно, ми будемо враховувати нещодавній інцидент у нашому виборі лідерів думок для подальшої співпраці. Наразі в нас немає з ними діючих контрактів і домовленостей та, з огляду на інцидент, – не буде", – передає служба доставки.

  • Телекомунікаційна компанія "Київстар"

"Наразі ми не плануємо співпрацювати з інфлюенсерами, які згадані в ЗМІ як учасники цього заходу", – повідомляє "Київстар".

  • Бренд LOVARE

"Ми не підтримуємо подібні наміри й нам дуже прикро через ситуацію, що сталась. Ми поважаємо історію і не співпрацюємо з блогерами, які не поділяють наші цінності. Проявлення нашого бренду були до цього інциденту, наразі ми припинили співпрацю", – йдеться в повідомленні.

  • Бренд чоловічого одягу Andreas Moskin

"Офіційно! Andreas Moskin припиняє співпрацю з усіма "елітними" блогерами, які у цей день були на цій вечірці. Шановні лідери думок, думайте, що робите. Зазвичай у вас роль "праведних", але вчора ви показали істинне обличчя", – різко відреагували представники бренду.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде зима цьогоріч та до яких температур готуватися українцям
Наступна новина Коронавірус в Україні: 10 554 нових хворих та 561 смерть
Останні новини
Схожі новини