Якщо карантин не повернуть, в Україні до кінця року від коронавірусу помре 7500 людей, – ексміністр

Якщо карантин не повернуть, в Україні до кінця року від коронавірусу помре 7500 людей, – ексміністр
Фото ілюстративне

За словами ексміністра розвитку економіки Тимофія Милованова, якщо в Україні не повернуть жорсткий карантин, то до кінця року від коронавірусу в країні помруть 7500 людей. Він також вважає, що карантин не потрібно повертати навіть у тому випадку, якщо летальність буде більша.

За оцінками Київської школи економіки, до кінця року в Україні помруть від 2000 до 7000 пацієнтів з коронавірусом, розповів Тимофій Милованов, повідомляє 24 канал.

За словами колишнього міністра розвитку економіки, пандемія продовжує розвиватись і ніякого піку або плато захворювань в Україні не було. Нині наша країна перебуває в жовтому сценарії з помірною сезонністю. 

Милованов повідомив, що якщо жорсткий карантин повернеться, то від коронавірусу до кінця року загине 2000 людей, а якщо не повернеться – то цей самий показник зросте до 7500.

«Я вважаю, що карантин не потрібно повертати, навіть якщо загине більше людей. Тому що від зупинки й спаду економіки постраждає і загине також багато людей. А в економічному вимірі втрати будуть значно більшими, ніж переваги від карантину», – заявив Милованов. 

Ексміністр додав, що 7500 смертей – це значно менше ніж 120-140 тисяч, які могли б трапитись без карантину за чорного сценарію. І оцінки Київської школи економіки за розвитку чорного сценарію показують, що економічні втрати в такому випадку «приблизно дорівнюють економічній вартості й оцінці врятованих людських життів». Ця сума становить приблизно 54 мільярди доларів.

Але оскільки в реальності захворюваність в Україні значно нижча, Милованов вважає, що повернення жорсткого карантину є невиправданим заходом.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

«Зараз ми у м'якшому сценарії – жовтому – з помірною сезонністю. Тому карантин стає невиправданим. Сподіваюсь у політиків стане мужності й волі не повертати карантин», – сказав він. 
Нагадаємо, станом на 11 червня в Україні померли 854 особи із коронавірусом, на Волині – 38.

Довідково
Тимофій Милованов – міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з 29 серпня 2019 р., доцент економіки в Піттсбурзькому університеті, Почесний президент Київської школи економіки.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На заході України ймовірні смерчі, – синоптики
Наступна новина «Андрюха не бачив, що влада його з’їдає». Найцікавіше з нового інтерв'ю Зеленського
Останні новини
Схожі новини