«Андрюха не бачив, що влада його з’їдає». Найцікавіше з нового інтерв'ю Зеленського

«Андрюха не бачив, що влада його з’їдає». Найцікавіше з нового інтерв'ю Зеленського
Фото «Української правди»

Володимир Зеленський дав інтерв’ю «Українській правді». У ньому він розповів про ключових персон та події, пов’язані з ними: звільнення Олексія Гончарука з посади прем’єра, розрив з Андрієм Богданом, (не)відставку Арсена Авакова, розмову з Петром Порошенком та спілкування з Ігорем Коломойським.

Переказуємо коротко найцікавіше.

«Гончарук і міністри загравали з Фейсбуком»

Володимир Зеленський пояснив, чому підтримав відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука та його уряду. Зокрема, він сказав, що критикував міністрів за «загравання з аудиторією Фейсбуку», мовляв в країні живуть не тільки користувачі соцмережі.

Пізніше ж з’явився аудіозапис наради в Гончарука, на якому він називає себе «профаном в економіці» і каже, що в Зеленського «дуже примітивне розуміння економічних процесів».

«Зрозуміло, ситуація була теж неприємна. Хоча вона була неприємна для мене особисто через те, що я вважав, що у нас з ним державницька позиція і ми з ним команда», - пояснив Зеленський.

З його слів, довіра суспільства до прем’єра була підірвана:

«Я йому чесно сказав: «Льоша, я вважаю, що ти не можеш бути прем’єр-міністром. І не через запис, а через те, що відбувається. Я вважаю, що ти не став командою з людьми, з депутатами, з усіма міністрами».

«Андрюха не бачив, як влада його з’їдає»

Володимир Зеленський сказав, що звільнив Андрія Богдана з посади голови Офісу президента, бо в команді стався розкол. Зокрема, через те, що Богдан почав змінюватись, показував владу «там, де це неправильно» і конфліктував з членами команди.

«Коли я побачив, що Андрюха не бачить, як влада його з’їдає, точно з’їсть, і закінчиться все дуже погано, я прийняв рішення про те, що нам треба…» - пояснив Зеленський.

Президент сказав, що зараз не спілкується з Андрієм Богданом. Натомість має довірливі стосунки з новим керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком. Відео, на яких начебто брат посадовця Денис Єрмак пропонує працевлаштування за хабар, глава держави не вважає доказом провини.

«Він нічого не брав. Він просто болтун», - каже Зеленський.

«Я не пропонував Авакову піти у відставку»

Зеленський визнає, що за такі речі, як зґвалтування жінки поліцейськими у Кагарлику та стрілянину у Броварах повинен нести відповідальність особисто міністр внутрішніх справ, однак він не пропонував Арсену Авакову подати у відставку: «Він хотів зі мною зустрітися. Тому я з ним зустрінусь, ми це проговоримо».

Також президент пояснив, за яких умов Аваков все ж може піти у відставку: «Ми з ним домовилися… Є гучна справа, він зайшов у цю справу. І багато там зроблено правильно, неправильно – побачимо з часом. І це правда. Я дійсно хотів би побачити результат від справ Гандзюк і Шеремета. Шеремет – його особиста відповідальність. І я йому казав, що хочу побачити, як це закінчиться».

Читати також: «В країні срака». Найцікавіше з того, що Зеленський сказав «Українській правді»

«Лідери з-за кордону сприймали мене, як ворога, бо так сказав Порошенко»

Володимир Зеленський сказав, що експрезидент Петро Порошенко неодноразово пропонував йому зустрітись, але він відмовлявся: «Я реально вважаю, що він досвідчений маніпулятор і досвідчений політик. Тому я йому не вірю. Він витирав об мене, мою сім’ю, ці ботоферми.... Вони мене тільки ображали».

Зеленський каже, що Порошенко розповідав про нього «байки» лідерам інших країн, тому вони спочатку сприймали нового президента, як «ворога України».

Однак зустріч таки відбулась.

«Він каже: «давайте забудемо все, що було, давайте щось робити для країни».

Але Зеленський на пропозицію не пристав: «З ним не можна домовлятися – це кажуть як його колишні друзі, так його колишні вороги, наші перші президенти».

«Коломойський може написати мені смску»

Володимир Зеленський прямо не відповів на питання про те, які в нього стосунки з Ігорем Коломойським, і заперечив, що у фракції «Слуга народу» є його група: «Ні, є депутати, які з ним в хороших відносинах».

На питання про те, чи особисто спілкується з Коломойським, президент сказав, що таке трапляється: «Він мені може написати смску: "зверніть увагу на енергетичну ситуацію в країні", "треба щось зробити з тарифами". Ну, такий він є. Він не згоден із одним, з другим, з третім. Він людина холеричного складу».

«Забрати паспорт в Саакашвілі було несправедливо»

Зеленський каже, що Міхеіл Саакашвілі просив повернути йому українське громадянство і він вважає цей крок правильним.

«Він запитав: «Де ви мене бачите?». І я йому сказав: «Я хочу, щоб ви самі подумали, побачили свій статус». Я йому запропонував: «Можете йти до мене радником про реформи». Він каже: «Це не мій рівень… Мені здається, що в уряді я можу займатися реформами, бути віцепрем’єром по реформі».

Але врешті Саакашвілі не став віцепрем’єром, бо «команда була незгідна». Натомість він очолив виконком реформ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якщо карантин не повернуть, в Україні до кінця року від коронавірусу помре 7500 людей, – ексміністр
Наступна новина Факультети одноголосно підтримали ідею перейменування СНУ, – ректор
Останні новини
Схожі новини