Безпечні мікрокредити. Як не натрапити на шахраїв?

Безпечні мікрокредити. Як не натрапити на шахраїв?
Фото ілюстративне

Попит на швидкі кредити продовжує зростати вже третій рік поспіль. Можливість практично миттєво отримати гроші привертає увагу великої частки українців.
 

Щоб оформити мікропозику в МФО, потріно мати паспорт громадянина України та ІПН код. Для отримання грошей необхідна банківська картка, на яку буде переведено гроші від кредитора.

Потреба українців у позикових коштах породжує пропозицію на ринку фінансових послуг. Саме попит є причиною появи нових фінансових компаній. Щоб відрізнити реальну МФО від сервісів, що надають брокерські послуги, або шахраїв, необхідно знати, на що звертати увагу при виборі конкретної компанії.

Реальна мікрофінансова компанія зобов'язана розміщувати на сайті свої реєстраційні і дозвільні документи. На прикладі сервіса онлайн кредитування CreditPlus можна визначити, що  крім юридичних документів, на сайті в обов'язковому порядку мають бути присутні контактні дані, адреса, доступ до інформації про типові договори і ін.

Поточні норми законодавства зобов'язують мікрофінансові компанії чітко і відкрито вказувати потенційному клієнту наступну інформацію:

  • відсоток ставки по кредиту;
  • способи сплати кредиту;
  • штрафні санкції та розмір пені при простроченні платежу;
  • відповідальність в разі несплати кредиту.

Варто звернути увагу на те, чи є можливість пролонгації договору при виникненні непередбачуваних ситуацій, а також чи можна буде достроково погасити кредит із перерахунком процентної ставки.

Як отримати кредит онлайн в мікрофінансовій компанії

Щоб отримати кредит онлайн на карту, в Україні знадобиться зовсім небагато часу, зазвичай процес оформлення позики вимагає менше часу, ніж пошук і вибір кредитної компанії.

Ініціалізацією процедури є подання онлайн заявки, коли позичальник вказує необхідну йому суму грошей і термін за допомогою кредитного калькулятора. В цей же момент можна дізнатися кінцевий термін погашення, розмір відсоткової ставки, повну суму до погашення, суму відсотків та інші показники.

Після формування заявки необхідно зареєструватися в сервісі кредитування, заповнити анкети і вказати необхідні дані. Потім кредитор проводить оцінку ризиків щодо позичальника, розглядає його запит і повідомляє рішення - схвалити позику або відмовити.

На заключному етапі позичальник підтверджує свою згоду з умовами кредитування. Після отримання підпису під договором, кредитор відправляє позичальникові запитану суму, за допомогою перекладу на банківську карту.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Доступ до ринку не обмежено». Поліція спростовує заяву луцьких муніципалів
Наступна новина Уперше за 120 років на Волині не буде повені
Останні новини
Схожі новини