«Якщо нас не почують, наступний Майдан буде – кілька годин», – волинський кіборг Вадим Ваврищук

«Якщо нас не почують, наступний Майдан буде – кілька годин», – волинський кіборг Вадим Ваврищук

Ветерани АТО із Волині взяли участь в акції «Ні – капітуляції», яка відбулась у Києві 14 жовтня.

Головною вимогою зібрання став протест проти розведення військ на Донбасі, розповів волинський кіборг Вадим Ваврищук.

«Про те, що будемо їхати в Київ і доводити свою позицію, ми домовилися ще 6 жовтня – тоді країні також відбувалися зібрання проти «формули Штайнмаєра». Нас зібралося 32 ветерани і поїхали своїми автомобілями. На під’їзді до Києва нас зустрів блокпост із патрулів і нацгвардії, бійці з автоматами… Їхня мета була зрозумілою: зупинити і перешкодити. Але хтось грамотно продумав ситуацію, і якраз навпроти них чергували журналісти з камерою. Законних підстав зупиняти не було, і завдяки такому ходові вдалося нейтралізувати можливу провокацію», – розповів Вадим Ваврищук.

«П’ять років іде війна. Хтось може назвати приклад, коли Росія хоч раз дотрималася домовленостей? Жодного разу. То які підстави має наш сьогоднішній «недопрезидент» вважати, що цього разу – вперше дотримається? Для чого відводити людей в поле і розтягувати лінію фронту? Вони говорять, що відведуть по два кілометри і збільшать відстань до чотирьох кілометрів, але що це дасть? Це допоможе хіба від стрілкової зброї, а міномети дотягують значно далі», – каже атовець.

Він запевняє, що до президента Зеленського у волинських бійців є й ряд інших претензій.

«Влада робить все, щоб налаштувати людей проти нас. Міністр іноземних справ Пристайко заявив сьогодні, що знає, де взяти гроші на армію. Мовляв, треба забрати третину бюджету з пенсій і зарплат вчителів та лікарів. Що це за заяви? Яка адекватна людина на такій посаді буде говорити подібне? Це ж відверта провокація! І спрямована вона на те, щоб натравити суспільство проти нас», – впевнений кіборг.

Вадим Ваврищук називає акцію, яка відбулась 14 жовтня в Києві «попереджальною», і запевняє, «якщо події в країні будуть відбуватись в такому ж напрямку, наступний Майдан буде тривати не кілька місяців і не кілька днів, а кілька годин».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Квест «У пошуках скарбів старого Лучеська». Як пройти? Кому сподобається? Чому це унікально?
Наступна новина Електронні квитки для проїзду почнуть видавати після 20 жовтня, – головний транспортник Луцька
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні