Квест «У пошуках скарбів старого Лучеська». Як пройти? Кому сподобається? Чому це унікально?

Квест «У пошуках скарбів старого Лучеська». Як пройти? Кому сподобається? Чому це унікально?

Історія Луцька часто «набиває оскому» ще зі школи: пережовані факти, звичні меморіальні дошки, цифри… А потім ми і наші діти кажемо: у Луцьку – нецікаво. Не те, що у Львові! (або Києві. Або Чернівцях…)

Насправді історія Луцька – цікава, багата і ненудна. Головне – зішкребти з неї наріст академічності і традиційності.

Наприклад так, як це роблять у туристичній агенції «Патріот», де розробили і проводять дитячу екскурсію. Дійство «У пошуках скарбів старого Лучеська» проходить у формі пригодницького квесту. В іграх, розгадування загадок і спілкуванні з «привидами» і лицарських боях діти починають більше любити місто, в якому живуть.  Краще вивчають історію. І, зрештою, долучаються до корисної справи, якою можуть по праву гордитися.

Історія без нудоття

Екскурсію проводить «привид» – польський шляхтич Станіслав Хрустель чи дружина князя Любарта Агрипина (у їх ролі – досвідчені актори, які до того ж люблять дітей і знають, як їх зацікавити) . (Його грає актор театру «Гармидер» Дмитро Безвербний).

Про історичні події він розповідає як справжній їх очевидець, і до того пропонує безліч загадок, завдань і випробувань. Діти знайомляться з історією, але запам'ятовують її набагато краще. 

Приміром, вони мають можливість скуштувати смаколиків, виготовлених за автентичними рецептами давніх волинських ласощів (оплачується окремо). А також випробувати «Нектар щастя» у кафе-підземеллі (входить у вартість екскурсії). 

Інтерактив і рухливість

Коли дітям нудно? Коли їх змушують слухати мовчки. На екскурсії «У пошуках скарбів старого Лучеська» - не так. Діти мають можливість бігати, галасувати і навіть битися на мечах, відчувши себе середньовічними рицарями.  Автори екскурсії максимально врахували психоемоційні особливості дитячого віку.

Квест

Усе дійство сплановане у вигляді великої пригоди. Розгадуючи загадки, виконуючи різні завдання Хрустеля, учасники квесту справді шукають скарби. В кінці екскурсії вони знаходять чарівні талісмани, заховані у потаємних місцях організаторами. Ці талісмани діти можуть забрати собі – на згадку.

Лишити слід в історії

Одна з найбільш незабутніх частин екскурсії: діти садять справжні троянди на подвір’ї луцького «дому з химерами» - будинку архітектора Голованя.

«Розробляючи екскурсію, ми подумали, що діти мусять створити щось власними руками, аби відчути себе причетними до творення історії міста. Садити квіти – це класно, та й не вистачає їх у Старому місті. І яким же був наш подив, коли ми дізналися, що Микола Головань уже давно облаштував на своєму подвір’ї клумби. І мріяв саме в них висадити троянди! Він радо пристав на нашу пропозицію зробити його дім частиною шляху, яким діти шукають скарби старого Лучеська» –  розповідає директор туристичної агенції «Патріот» Богдан Климчук.

Кому підійде і кого зацікавить екскурсія?

Підійде учням 1-6 класів – дітям того віку, коли починаєш цікавитися не лише іграшками і мультиками. 

Зацікавить батьків, які хочуть організувати особливий день народження для своєї дитини.

Також зацікавить вчителів, які є прихильниками технологій Нової української школи. Екскурсія гарно втілює принцип «навчати – розважаючи, розважати – навчаючи». 

Як замовити екскурсію?

Замовити екскурсію можна за номером телефону 066 92 04 323, 068 13 44 123. Або за адресою Луцьк, вул. Богдана Хмельницького, 29 офіс 3а (туристична агенція «Патріот») (з 10.00 до 19.00 у будні)

Екскурсія проводиться для учнів 1-6 класів. Двом класним керівникам (учителям), що супроводжують групу — екскурсійний супровід безкоштовний!

Фото – з екскурсії «У пошуках скарбів старого Лучеська», яка проходила 11 жовтня 2019 року. Фото надані турагенцією «Патріот».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Екран у центрі Луцька. На що витратили 50 тисяч гривень з бюджету міста
Наступна новина «Якщо нас не почують, наступний Майдан буде – кілька годин», – волинський кіборг Вадим Ваврищук
Останні новини
Схожі новини