Якщо то лише передвиборчий хід Порошенка, то це тотальна ганьба, - Гузь про єдину помісну церкву

Якщо то лише передвиборчий хід Порошенка, то це тотальна ганьба, - Гузь про єдину помісну церкву

Народний депутат з Волині Ігор Гузь висловив свою позицію щодо створення єдиної помісної церкви в Україні.

Нардеп запевнив, що під час сьогоднішнього засідання Верховної Ради обов’язково і сам підтримає звернення до Вселенського патріарха Варфоломія.

Про це він заявив під час прямого ефіру 112 каналу.

«Рішення буде підтримане, адже вже підписалися лідери фракцій «БПП», «Народний фронт», «Радикальна партія», «Самопоміч» і «Батьківщина». Бо якби єдина помісна православна цеква, автокефальна від Москви, була створена - це світоглядове рішення, світоглядова подія для України, применшити яку не можна», - заявив Гузь.

Також політик висловив свою позицію і щодо того, чому гарант держави Петро Порошенко ініціював таке звернення саме зараз. Нагадаємо, нині активно ширяться думки щодо того, що це зумовлено лише наближенням наступних президентських виборів.

«Якби Петро Олексійович міг би торпедувати тему, яка дуже важлива для українського суспільства, для єдності українського суспільства, ще на початку своєї каденції, то, можливо, ми зараз мали би уже єдину православну помісну церкву, автокефальну від Москви.

Якщо це передвиборчий хід, я так не можу сказати, навіть не можу здогадатися, це ганьба тотальна, бо такими питаннями не жартують. Це дуже тонке питання, дуже принципове для всієї нації.

Бо єдина православна церква має стати основою перспективи розвитку української нації. Це для мене безсумніву. Якщо це лише передвиборчий хід, такий собі «пшик», ніщо, то це ганьба, а якщо Порошенко дійсно на переговорах з Варфоломієм дійде згоди -  це величезний успіх», – сказав Ігор Гузь.

Нагадаємо, нещодавно Петро Порошенко написав офіційне звернення до Вселенського Патріарха із проханням надати Томос про автокефалію Православній Церкві в Україні. Його підтримали в УПЦ Київського Патріархату. Аналогічне прохання також підписав єпископат Української Автокефальної Православної Церкви.

Читати також: «Буде багато шуму і все»: в УПЦ прокоментували можливе створення єдиної церкви в Україні

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На головній вулиці Луцька висаджують квіти. ФОТО
Наступна новина Kermi, як і BMW, – якість настільки висока, що можна зрівняти з елітним автомобілем
Останні новини
Схожі новини